Dat je niet alleen de barbecue hoeft aan de slingeren voor het bereiden van een flinke hoeveelheid vlees mag duidelijk zijn. Genieten van de typische barbecuesmaak kan natuurlijk op vele andere manier en momenten. Zo hier: een spaghettirecept. Lekker makkelijk en snel te bereiden, zonder al de veel moeite.
Ingrediënten (voor 4 personen):
• 400 g spaghetti
• 400 g hamlapjes
• 4 el Bertolli Pesto Genovese
• 2 rode uien
• 2 el Bertolli vloeibare margarine voor Koken, Bakken en Roerbakken
• 1 zak Bertolli Pastasaus Traditioneel Toscaans
• 600 g doperwtjes (vers of diepvries)
• 4 el fijngehakte Italiaanse tuinkruiden
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af.
Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine stukjes, vermeng ze met 1 el pesto en rijg ze aan 8 spiesjes.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de vloeibare margarine in een ruime hapjespan of wok. Bak de uiringen 3 min. op matig vuur. Voeg de pastasaus, de doperwtjes en de helft van de kruiden toe, breng het geheel aan de kook. Schep de pasta door de saus en verwarm even mee.
Rooster de spiesen ondertussen op een hete barbecue of onder de grill in ca. 8 min. rondom bruin en gaar. Keer ze.
Verdeel de Toscaanse spaghetti over 4 warme borden, strooi de rest van de kruiden erover en leg de spiesjes ernaast.
Tip:
Je kunt de spaghetti eerst maken en afgedekt met folie in de oven (100ºC) warm houden terwijl je de spiesen roostert.
Lekker met:
Voorgerecht: Gemengde salade met stukjes gorgonzola en partjes perzik, bedruppeld met balsamicoazijn en olijfolie en bestrooid met wat peper en zout.
Op zoek naar een makkelijke en snelle barbecue? Lees onze recensies: Recensie over de Barbecook Amica of onze recensie over de Cobb Premier
Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | FonQ | BOL.com
Laat hieronder jouw reactie achter