
Als je dacht dat buiten koken alleen iets is voor de zomer en de BBQ alleen voor hamburgers, dan heb je het helemaal mis! Vanaf maandag 11 mei geeft 24Kitchen je met BBQ Street elke aflevering een masterclass over iedereens guilty pleasure: de barbecue. BBQ Street neemt de kijker mee in een wereld vol vuur & rook, nieuwe technieken en smaken!
De grillmasters
De grillmasters voor deze vuursessies zijn Jord Althuizen, wereldkampioen barbecueën en schrijver van 8 kookboeken, Harm Jan Bloem, Zuid-Afrikaanse-braaideskundige en Ralph de Kok, BBQ-kampioen en schrijver van 3 grillboeken. Zij zijn de Nederlandse grillmasters die alle ultieme BBQ-tips, tricks en geheimen met de kijker gaan delen. Later in het seizoen gaan we internationaal met de bekende Belgische BBQ wereldkampioen Peter de Clercq. Waar de één helemaal los gaat met sausjes, rubs, marinades en creatieve smaakcombinaties, laat de ander je zien hoe je zonder al te veel poespas met de basics indruk maakt.

Stap in de wereld van vuur & rook
Grillen, roken, bakken, roosteren, poffen en nog veel meer technieken gaan de revue passeren, maar niet zonder een stap-voor-stap uitleg van hoe je je BBQ moet aanzetten, de temperatuur moet onderhouden, hoe de briketten werken, wat direct en indirect is, welke stukken vlees waarvoor geschikt zijn, waar je op kunt koken; houtskool, gas, berkenhout, pizzastenen, kokosbriketten, cederhouten planken maar ook hooi, klei en drank als smaakmakers…

Technieken & smaken
De vuurvedetten laten niet alleen alle mogelijkheden van de BBQ zien, maar leggen ook verschillende vleestechnieken uit: ontvliezen, ontbenen, zelf worst of gehakt maken. Daarnaast geven ze ook hun geheimen weg over vis, groente en fruit op de BBQ. Van traditionele BBQ-recepten tot internationale verleidelijke hot items zoals matambre, pulled pork en sosaties.
BBQ Street is vanaf 11 mei elke werkdag om 17.30 te zien op 24Kitchen.
Geef een reactie