logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: BBQ recepten voor op de kamado, Julius Jaspers

BBQ recepten voor op de kamado Julius Jaspers

Er zijn in ons land een paar mensen echt helemaal verzot op de barbecue. Nou ja – er zijn wel meer mensen gek op hun kolenbrander, maar er zijn er maar weinig die op barbecuegebied het onderste uit de kan weten te halen. Julius Jaspers is een van die chefkoks. Hij is met name gek op de kamado, een keramische kolenbarbecue die ontzettend lang eenzelfde temperatuur kan behouden. In het boek BBQ recepten voor op de kamado vertelt hij je alles over de mogelijkheden met deze bijzondere barbecue.

Unieke manier van werken

Een van de grootste aanpassingen die je moet doen in de manier van barbecueen is wel dat je weet dat een kamado eigenlijk een unieke oven op houtskool is. Je gebruikt de warmte in de koepel en kunt die heel nauwkeurig sturen, in tegenstelling tot een normale barbecue. Waar je op een normale barbecue eerder grillt (op direct vuur) of snel bakt (op indirect vuur) kun je met een kamado echt aan de slag met slow cooking, die een paar uur in beslag neemt. Zonder dat je hoeft te controleren of alles nog wel goed gaat. Tja, dat vergt de nodige kennis en ervaring.

Leerschool voor de kamado

In deze 100 BBQ recepten voor op de kamado leer je al die aspecten kennen van jouw barbecue, zoals de befaamde Big Green Egg. Je leert de valkuilen van het gebruik van een kamado, maar ook de mogelijkheden, kansen en zelfs de geheimen kennen. Hoe je hem moet aansteken, doven en schoonmaken. Waarmee je de beste resultaten behaalt en hoe je de lekkerste gerechten bereid. Uniek vind ik ook dat er veel aandacht is voor groenten, bijgerechten en zaken buiten een groot stuk vlees dat je langzaam gaart. Daarmee wordt de barbecue – en in dit geval de kamado – verheven tot een nieuwe manier van voedselbereiding, waar je jarenlang van zult genieten.


Ga direct naar BBQ recepten voor op de kamado op BOL.com.

Recensie over BBQ recepten voor op de kamado

CooleSuggesties topper

Julius Jaspers laat je alle hoeken zien van een kamado. En aangezien die dingen rond zijn, zijn dat er nog al wat! Aan de hand van 100 recepten leer je de kneepjes van het gebruik van deze bijzondere bakmethode. Voor je begint krijg je in vogelvlucht de belangrijkste zaken te lezen van een kamado. Op een geduldige, heldere en vooral toegankelijke manier. Alsof Julius naast je staat en je stap voor stap vertelt wat je moet doen. Wat in feite ook zo is, maar dan op papier.

Score: 9


Informatie

Titel: BBQ recepten voor op de kamado
Auteur:
Uitgever: Carrera
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048861965
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.