logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geef een avontuurlijke draai aan je feestdagen: steek de BBQ aan!

Gezellig samen eten staat centraal tijdens de feestdagen. De ene familie valt terug op de gourmetset, de ander zet een geroosterde kalkoen op tafel en weer een ander geniet van een volledig driegangendiner in een restaurant. Maar jij niet. Jij pakt deze kerst even helemaal anders aan. Met vlammen, spannende verhalen en de geur van verbrand houtskool. Jij viert de ‘mooiste tijd van het jaar’ aan de BBQ en luidt met laaiende vlammen en knapperend hout de feestdagen in. Talisker bedacht hiervoor een stappenplan waarmee jij jouw feestdagen onvergetelijk maakt!

Stap 1: Kleed je warm aan

BBQ’en in de zomer is een stuk comfortabeler dan in de winter. Bereid je voor op snijdende kou en eventuele buien. Zorg ervoor dat iedereen zich warm aankleedt, maak het gezellig in de tuin en steek de vuurkorf aan terwijl je geniet van stevige drankjes en hapjes van de bbq.

Stap 2: Een goede voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat je het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt gedaan, zodat je niet de hele avond heen en weer loopt tussen binnen en buiten. Zet je vlees alvast in de marinade en snijd je groenten van tevoren. En zorg voor genoeg briketten, houtskool en vuur, zodat je de hele avond door kunt knallen. 

Stap 3: Een stevige marinade

Bij een avontuurlijke kerst hoort een avontuurlijke marinade. Drenk je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Klaar is Kees! Simpel, maar barstensvol smaak. De alcohol maakt het vlees malser, waardoor het vlees smelt in de mond. Wauw. 

Stap 4: Een beetje whisky bij de wijn

Het frisse weer vraagt om een drankje dat warm houdt. Dus ruil dat glas rode wijn in voor een goed glas whisky. Voor de beginnende whiskydrinkers is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper: een collectie van zachte honing, fris fruit en zeezout, gevolgd door een smaakexplosie van rode peper en pure chocola. Voor de doorgewinterde liefhebber, die houdt van wat meer ‘punch for his buck’ heeft Talisker de Talisker Skye ontwikkeld. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.

Stap 5: Whisky in plaats van sokken

Bij avontuurlijke feestdagen horen avontuurlijke cadeaus, dus laat dit jaar de foute kerstsokken achterwege en geef een geschenk met wat meer karakter. De giftset van Talisker 10 Years is het perfecte cadeau voor een kerstavontuur rond de BBQ. De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky. 

Let wel: geen 18, geen alcohol!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.