logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De BBQ-gewoontes van mannen

Beyond Meat heeft een onderzoek gedaan naar de BBQ-gewoonten van Nederlandse mannen. Ze zetten de 10 opvallende feiten over mannen en hun BBQ-gewoontes op een rij. Om er alvast enkele uit te lichten: 59% van de mannen geeft aan de aangewezen BBQ-chef te zijn in het gezin. Maar ook een gebalanceerde levensstijl (45%) en duurzaamheid (45%) zijn belangrijk bij keuze BBQ-producten van mannen. Over de frequentie geeft 70% van de Nederlandse mannen aan vaker te willen barbecueën. Zelfs in de winter is het geen probleem om de BBQ aan te steken, 10% van alle mannen vindt het namelijk geen probleem om in de sneeuw te barbecueën. En 25% van alle mannen staat open voor een geheel plantaardige BBQ.

Alles wat je moet weten over mannen en hun BBQ-gewoontes

 1. Mannen het vaakst achter de BBQ
  Barbecueën wordt vaak gezien als een mannending. Zo blijkt ook uit het onderzoek. Maar liefst 59% van de Nederlanders mannen geeft aan dat zij de aangewezen chef BBQ zijn in het gezin. Veel mannen vinden dat eigenlijk wel terecht, want 40% van alle mannen geeft aan het beste te kunnen barbecueën van iedereen binnen het huishouden.
 2. Mannen ontdekken plantaardig vlees
  Veel mannen zien graag wat meer variatie op de BBQ en willen hun BBQ-assortiment wat meer gebalanceerd hebben. Steeds meer mannen lijken dan ook te beseffen dat plantaardig vlees net zo makkelijk te gebruiken is op de BBQ als traditioneel vlees en tegelijkertijd beter is voor een gebalanceerde levensstijl en de planeet, want meer dan een kwart van de Nederlandse mannen (29%) is van plan plantaardig vlees op de BBQ te gebruiken deze zomer.
 3. Mannen willen smaakvolle producten en duurzaamheid
  De redenen die mannen hebben om iets wel of niet op de BBQ te leggen lopen uiteen. De belangrijkste reden is met afstand smaak, 73% van alle mannen geeft aan dat dit de belangrijkste factor is. De keuze voor plantaardig vlees wordt bij mannen het meest gemotiveerd door een gebalanceerde levensstijl (45%) en duurzaamheid (45%).
 4. Mannen willen vaker barbecueën
  Ondanks het feit dat mannen al vaak aan de bak moeten als de BBQ aangaat, willen ze wel graag nog vaker barbecueën. Zeventig procent van de Nederlandse mannen geeft aan vaker de BBQ aan te willen steken. Maar waarom wordt de BBQ dan niet vaker aangestoken? Tweeënvijftig procent van de mannen geeft aan dat regen te vaak roet in het eten gooit.
 5. Mannen zijn trots op de perfecte BBQ burger
  Mannen zijn vaak zo trots als een aap wanneer hun BBQ-burger precies goed gegaard is. Maar dit is niet vanzelfsprekend. Achtentwintig procent van de Nederlandse mannen geeft namelijk aan dat weten of het eten gaar is de grootste uitdaging is tijdens het barbecueën. Daarnaast is multitasken ook een uitdaging, 26% van alle mannen geeft aan wel eens afgeleid te worden door de visite en de BBQ dan te vergeten.
 6. Ook bij lagere temperaturen staan mannen achter de BBQ
  Wie BBQ zegt, denkt al snel aan lekker zomerse temperaturen. Toch wachten veel mannen niet tot het kwik stijgt om de BBQ aan te steken. Tweeëntwintig procent van de Nederlandse mannen zet de BBQ al aan wanneer het tussen de 11 en 15 graden is. De meeste mannen (27%) vinden dit toch net iets te koud en krijgen pas BBQ-kriebels tussen de 16 en 20 graden celsius.
 7. BBQen in de sneeuw is ook een optie voor sommige mannen
  Barbecueën is onlosmakelijk verbonden met het weer. Zomers weer is BBQ-weer en zoals we al zagen, speelt temperatuur hierin een bepalende rol. Maar wat als het lekker warm is maar het toch gaat regenen? Bij lichte regen gaat 18% van de mannen nog wel buiten staan maar zodra de regenbui losbarst is het voor veel mannen wel mooi geweest. Maar voor 3% van alle mannen is de BBQ afblazen echt geen optie. Zij geven aan om ook in hevige regen en zelfs in hagel de burgers om te draaien. Daarnaast vind 10% van alle mannen het geen probleem om in de sneeuw te barbecueën, zolang ze maar niet nat worden.
 8. Mannen gaan voor houtskool
  Een BBQ moet branden en dit kan met verschillende technieken. De meeste Nederlandse mannen kiezen voor houtskool (44%). Daarnaast zijn briketten en gas populaire opties met respectievelijk 22% en 17%. Minder populair zijn hete stenen en hout met respectievelijk 7% en 4% van alle mannen die hiervoor kiezen.
 9. Hamburgers zijn favoriet bij mannen
  Met welke BBQ-gerechten maak je mannen nu echt blij? Negenenvijftig procent van de mannen geeft aan dat burgers hun favoriete barbecue-gerecht zijn. Ook worstjes en kip doen het goed en staan bij respectievelijk 44% en 43% van de mannen op de BBQ-verlanglijst.
 10. Mannen staan open voor een plantaardige BBQ
  Een gebalanceerde levensstijl en duurzaamheid zijn dus belangrijke overwegingen voor mannen wanneer ze hun BBQ assortiment uitkiezen. Het is dan ook geen verrassing dat 25% van alle mannen open staan voor een geheel plantaardige BBQ.

De merkbelofte van Beyond Meat, Eat What You Love, staat voor heerlijk én duurzaam plantaardig vlees, zodat consumenten kunnen blijven eten wat ze lekker vinden. Door plantaardig in plaats van dierlijk vlees te eten, kunnen we een positieve invloed hebben op groeiende, wereldwijde problemen, zoals tekorten aan natuurlijke hulpbronnen en dierenleed. Met Beyond Meat kan je genieten van dezelfde smaakbeleving die je gewend bent van vlees, maar met een positieve impact en een gebalanceerde levensstijl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.