logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bavaria zet nieuwe terrastrend met zomers Bavaria 0.0% Mex

IMG_7261

Het belooft een hete, zwoele zomer te worden. En die vier je natuurlijk op een ultieme manier: op zijn Mexicaans! Want die gasten weten pas echt hoe het is om met hitte om te gaan: met gegrild vlees, hete pepers, bier en tequila. En aangezien het niet altijd even slim is om bier en tequila om en om te drinken, of om in beschonken toestand achter de grill te gaan staan heeft Bavaria een ultieme oplossing bedacht: beerquila! Of Tebeera… nee, Bavaria Mex is een betere naam. Alcoholvrij bier, met de smaak van tequilla en een kneepje limoen. IJskoud de lekkerste! Ik meende het echt dat ik hier een nieuwe terrastrend in ontdek – wat een verfrissende dorstlesser!

Ondanks die zomerse, Mexicaanse twist staat de Bavaria 0.0% Mex natuurlijk garant voor een mooie biersmaak. Dat komt volgens Bavaria door hun unieke brouwmethode. Waar veel brouwers eerst normaal bier brouwen, om er vervolgens de alcohol uit te onttrekken, gebruikt Bavaria een compleet andere insteek, waarbij het bier gebrouwen wordt zonder dat er alcohol ontstaat! Dat zorgt voor de optimale bierige smaak van Bavaria 0.0%. Bavaria 0.0% Mex heeft een originele Mexicaanse biersmaak, maar met een verfrissende, zomerse twist. Het bevat slechts 25kcal per 100ml.

IMG_7258Opvallend is ook het transparante flesje, dat het heldergoude bier perfect toont. Dat oogt al lekker fris, en doet recht aan het frisse, zoete aroma van limoen en tequila. De smaak gaat langzaam over in het moutige en hoppige van Bavaria bier. De alcoholvrije dorstlesser heeft een frisse afdronk met een twist van tequila en lemon. Bavaria 0.0% Mex drink je het liefst ijskoud, direct uit de fles met of zonder frisse limoen.

Kroegweetjes over alcoholvrij bier

Bavaria was in 1978 één van de eerste brouwers van alcoholvrij bier en is sindsdien voorloper op de alcoholvrije biermarkt, die blijft groeien. In 2010 blies Bavaria de alcoholvrije biersector nieuw leven in met de introductie van 0.0% witbier. Hoewel pils nog steeds het meest gedronken bier is, steeg de consumptie van alcoholvrij bier vorig jaar met 27%. In de horeca werd er zelfs een groei van 44% gesignaleerd. Hieruit blijkt dat de Nederlandse bierdrinker tegenwoordig steeds bewuster kiest voor een glas bier bij specifieke momenten.

Bavaria 0.0% Mex is vanaf 13 april in alle grote supermarkten verkrijgbaar. Voor meer informatie zie: www.bavaria.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.