logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Batwoman seizoen 1

Batwoman seizoen 1

De doorgewinterde Batmanfans weten dat de Wayne-familie niet enkel uit Bruce, zijn ouders en butler Alfred bestaat. In het eerste seizoen van Batwoman maken we kennis met Kate (Ruby Rose), het nichtje van Bruce. Nadat haar ex-vriendin ontvoerd wordt door een mysterieuze bende voelt Kate net als haar illustere neef de drang om de cape en het masker aan te trekken, op zoek naar gerechtigheid!

Batwoman seizoen 1 is vanaf 24 maart beschikbaar op dvd en blu-ray.

Batwoman seizoen 1

Het was nooit Kate Kanes bedoeling om Gothams nieuwe wreker te worden. Maar wanneer de gestoorde Alice en haar Wonderland-bende Kate’s ex-vriendin ontvoeren, moet ze wel in actie komen. Met hulp van haar stiefzus, Mary Hamilton, en de sluwe Luke Fox, zet Kate de nalatenschap van haar vermiste neef Bruce Wayne voort. Met behulp van zijn cape en masker maakt Kate haar entree… als Batwoman.

Arrowverse

Batwoman speelt zich af in het uitgebreide Arrowverse van DC Comics, waarin je bijvoorbeeld ook The Flash voorbij ziet komen, Black Lightning en binnenkort de serie Superman & Lois. Batwoman speelt zich af in Gotham City, de stad waar Batman regeerde met een ijzeren hand en een zero tolerancy beleid. Maar… die is blijkbaar drie jaar niet meer gezien. De criminaliteit viert hoogtijdagen, waarbij Kate Kane zich in de huid van Batman wurmt… met hulp van diens oude sidekick Luke Fox (een jonge Alfred, zogezegd), wat de ontwikkeling van gadgets en dergelijke een fijne boost geeft. Toch is Luke niet echt de perfecte sidekick. Hij komt in de eerste kennismaking over als een sullige beveiligingsmedewerker, die zijn bijbaantje niet op het spel wil zetten. Dan ontpopt hij zich ineens als kenner van al het wapentuig van Batman en weet hij in mum van tijd een voor Batwoman op maat gemaakt pak voor de dag te toveren… say what?

Lange aanloop

Voor het zover is, krijg je echter een levensloop van Kate te zien. Een fijn achtergrondverhaal, maar voor een serie niet echt heel prettig. Het neemt namelijk een groot deel van de vaart uit het verhaal. Je doet een paar stappen achteruit voor je de aanloop neemt om in het perfecte momentum te komen. Daar zul je dus even doorheen moeten! Bovendien is de achtergrond van Kate wel heel doorzichtig. Een jonge, rebellerende dochter van een steenrijke zakenman, die zich tegen alles en iedereen afzet en een buitengewoon rechtvaardigheidsgevoel heeft. Om helemaal bij de tijd te zijn, heeft Kate een dubbele laag, aangezien ze op vrouwen valt. Dat is meteen een excuus om haar als een stoere tomboy neer te zetten, die het niet erg vind om vuil te worden.

Familiedrama

Als je het eerste seizoen bekijkt, is het doorspekt met een bizar familiedrama. De serie draait om Kate en diens familiegeschiedenis: in haar jeugd zijn haar moeder en zusje tijdens een auto-ongeluk om het leven gekomen. En dat terwijl Batman in de buurt was… maar hij heeft hen niet kunnen redden. Dat zorgde voor het nodige kwaad bloed. Toch was er van haar zusje niets meer gevonden. Ze was blijkbaar spoorloos. Het speurteam van haar stiefmoeder, enige tijd later, heeft wat botfragmenten gevonden… en dat was dat. Kate ging gebukt onder schuldgevoel en wrok jegens Batman, maar haar zusje bleek nog te leven. Ze krabbelde op als een psychopaat, die zichzelf nu Alice noemt, naar Alice in Wonderland. Na korte tijd heeft Kate door dat Alice haar verdwenen zus is… maar compleet is veranderd. Hoewel Kate hoopt op verbetering, blijkt Alice toch de psychopaat te zijn die ze voordoet te zijn.

Ga direct naar Batwoman seizoen 1 op BOL.com.


Ga direct naar Batwoman, seizoen 1 op BOL.com.

Recensie over Batwoman, seizoen 1

Batwoman is een serie die even op gang moet komen. Hij begint te veel als een ‘standaard’ serie uit het Arrowverse, waarbij je de Batwoman zo zou kunnen vervangen door een willekeurige superheld. Na de eerste helft van het seizoen begint de serie uniek te worden en lijken de personages ook beter op elkaar aan te sluiten. Niet alleen krijgt Kate haar echte Batwoman-vibe te pakken, de schurken (waaronder Alice) krijgen ook meer karakter en diepgang. Naarmate de serie vordert krijgt Batwoman wel degelijk haar welverdiende plekje in het Arrowverse en kijk ik uit naar het tweede seizoen – iets wat ik na de eerste 5 afleveringen echt niet zou denken ooit te zeggen.

Score: 7


Informatie

Titel: Batwoman, seizoen 1
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 844 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] deze soft reboot neemt Javicia Leslie de rol van Batwoman over van Ruby Rose als Ryan Wilder. Opmerkelijk, maar Ruby Rose hield het na één seizoen al voor […]