logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Batman vs Superman, LEGO-style! LEGO Gotham City Breakout


gotham city breakout Je hebt ongetwijfeld gehoord over de blockbuster Batman vs Superman, waarin deze twee krachtpatsers het tegen elkaar gaan opnemen. Welnu: DC Comics Super Heroes Justice League: Gotham City Breakout  is eigenlijk ook een beetje Batman vs. Superman, maar dan op z’n LEGO’s. Dat betekent dus heel veel grappen en hilarische situaties, duizenden LEGO-blokjes en al je favorieten superhelden en superschurken bij elkaar in één film!

Batman relaxt

In DC Comics Super Heroes Justice League viert Batman zijn verjaardag. Zijn vrienden willen hem graag verrassen, maar op wat? Multi-miljonair Bruce Wayne heeft natuurlijk alles al wat zijn hartje begeerd. En dus zorgen ze voor een unieke verrassing: hij mag mee op vakantie! Samen met Batgirl en Nightwing (Robin, als hij volwassen is) gaat hij op zoek naar zijn oude meester, gewoon om wat herinneringen op te halen. Daar staat hem echter een onaangename verrassing te wachten, want het lijkt erop dat zijn oude meester zich heeft laten overmeesteren (ha! die woordspeling had je vast niet zien aankomen) door niemand minder dan krachtpatser Bane en de gevaarlijke huurmoordenaar Deathstroke. Zal het Batman lukken om zijn meester te bevrijden, voor ze de ultieme killer-move aan deze schurken zal leren?

Superman faalt

Ondertussen gaat het ook goed mis in Gotham City. Batman heeft de stad overgelaten aan Robin en Superman. Superman, onze all-time aardige vent, vind dat Robin eerst zijn huiswerk moet maken. En dus vliegt hij er in zijn eentje op uit om de stad te beschermen. Maar hij laat zich al snel inpakken door een lepel, en voor je het weet heeft hij alle boeven losgelaten uit Arkham Asylum, de streng bewaakte gevangenis van Gotham City. De hele stad is overladen met schurken, en het lukt Superman maar niet om ze te vangen. Hij trapt telkens weer in de doorzichtige leugentjes! En Robin? Die zit nog rustig aan zijn huiswerk…

Another LEGO movie

LEGO Gotham City Breakout is een briljant staaltje superhelden filmwerk van de LEGO Studio’s. Ze zorgen er telkens weer voor dat hun speelgoed perfect in de kijker komt te staan met hun films, en ook in deze superheldenfilm is dat helemaal gelukt: de DC Comics Super Heroes Justice League komt op een geweldig leuke manier aan bod. Deze film bevat eenzelfde gevatte humor als in The LEGO Movie, met een mooie dosis zelfspot. En dan bedoel ik niet alleen de spot naar de verschillende superhelden, maar ook naar LEGO zelf. Dat zie je wel als Batman zijn LEGO-steentjesverwijderaar tevoorschijn haalt!

Informatie

Gotham City Breakout, Warner Bros Tijdsduur: 75 minuten, Animatie. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.