logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Batman: The Long Halloween – part 2


In Batman: The Long Halloween – part 2 loopt de Holiday Killer nog steeds vrij rond en Bruce Wayne is in de ban van de giftige Poison Ivy. Batman is nergens te bekennen. Bevrijd door een onwaarschijnlijke bondgenoot, ontdekt Bruce al snel de echte dader: Poison Ivy’s werkgever Carmine Falcone. De Roman, wiens rangen gedecimeerd zijn door Holiday en zijn zaken uit de hand lopen, is gedwongen om minder gewilde partners aan te nemen – de schurkenstoet van Gotham City.

Batman: The Long Halloween – part 2 is vanaf 25 augustus beschikbaar op Blu-ray™ en DVD.

Bekijk de trailer van Batman: The Long Halloween – deel 2

Duistere Batman-comic

The Long Halloween – Part 2 is een heel duistere Batman-versie. Dat zie je al deels aan de graphics, met de donkere lijnen rondom de karakters en de ogen, maar ook in de karaktertrekjes van de verschillende personages. En dat zijn er nog al wat, want in deze tekenfilm komen vrijwel alle bad guys naar voren, van de Joker tot de Penguin, de Scarecrow en Poison Ivy – en ontstaat Twoface, wanneer hij wordt aangevallen in de rechtbank. Hierbij is er genoeg aandacht voor de omschakeling naar de slechterik, wanneer advocaat Harvey Dent echt verandert naar Twoface en diens verwrongen moraal. Het duistere randje zit hem vooral in het feit dat goed en kwaad door elkaar lopen. Hoewel de rust wederkeert, kun je moeilijk echt een winnaar aanwijzen!

Chaos en drukte

Door al die criminelen die ineens gaan samenwerken wordt het wel een drukte van jewelste in Gotham City, wat zorgt voor de nodige chaotische beelden en hectische gevechten. De coördinatie van de gevechten is niet altijd even tactisch te noemen, maar dat is ondergeschikt aan het verhaal. Wel is het soms lastig om de verhaallijnen te blijven volgen, want de fantasiewerelden van Poison Ivy en Scarecrow hebben zo hun invloed op de wandelgangen van de verschillende personages. The Long Halloween – Part 2 is wel een visueel spektakel, waar heel wat fraaie sfeerbeelden worden neergezet. Het is een duistere film die niet alleen inspeelt op actie, maar ook op emotie, diepere bodems en fraaie omgevingen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.