logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Batman: The Doom That Came To Gotham op blu-ray

Batman: The Doom that came to Gotham is een animatiefilm in de herkenbare stijl van de eerdere Batman Animated-serie. Het is een op zichzelfstaand verhaal, dat je meeneemt naar een nieuwe visie op de hele Batman-mythe en zijn bekende aartsvijanden. Het is een spannend verhaal, dat je misschien zelfs wel onder de categorie horror kunt scharen – waarin verdoemenis en tegenslag hoogtij vieren. Tijdens een dodelijke ontmoeting op de Noordpool ontdekt Bruce dan een apocalyptische sekte met oude magische krachten, van plan is om Gotham te vernietigen.

Ga direct naar Batman: The Doom that came to Gotham op BOL.com.

Terug naar het begin

The Doom that came to Gotham neemt je mee naar de beginjaren van Batman en neemt je zelfs nog iets verder terug in de tijd, naar de jaren ‘ 20 van het vorige millennium. In het begin van de film zien we hoe Bruce Wayne met zijn twee jonge volgelingen Dick Grayson en Kai Li Cain naar Antarctica afreizen om Oswald Cobblepot op te sporen. Diens expeditie blijkt namelijk vermist te zijn. Eenmaal daar vinden ze een verlaten schip, met bevroren en duidelijk geschokte bemanningsleden. Wayne gaat op onderzoek uit en vind een mysterieus ijsschepsel en een aantal gemuteerde pinguïns. Het ijsschepsel, ooit een bemanningslid van Cobblepots expeditie, probeert een oeroude demon te bevrijden uit zijn ijzige gevangenis. Daarmee is de eerste stap naar een wreed avontuur gezet.

Bekijk de trailer van The Doom That Came to Gotham

Nieuwe visie

Het verhaal neemt heel wat elementen uit de bekende comics, zoals personages als Dick Grayson en Kirk Langstrom, de moord op Bruce Waynes ouders en Harvey Dent (alias Two-Face) en overgiet het geheel met een horrorsausje. Daardoor zijn al die elementen anders dan je zou verwachten. Zelfs het verhaalelement van Ra’s al Ghul wordt aangepast om beter binnen dit concept te passen. Daardoor ziet alles er vertrouwd uit, maar krijg je toch de nodige verrassingen voor je kiezen.

Duistere animatiefilm

Met ‘the Doom that came to Gotham’ heb je een duistere vertelling in handen, dat is zeker. De hele sfeer is duister en angstaanjagend, onzeker en sluimerend onheil raast door de straten van Gotham. Bruce Wayne / Batman probeert uit te zoeken hoe de vork in de steel zit, maar komt telkens op een dood spoor uit. Je ziet dat hij op het einde van zijn latijn werkt, de sporen van eerdere gevechten vallen hem zwaar. Dat menselijke element maakt de film een tandje beter.


Ga direct naar Batman: The Doom that came to Gotham op BOL.com.

Recensie over Batman: The Doom that came to Gotham

Batman: The Doom That Came to Gotham is een traktatie voor Batman-fans. De film biedt een unieke kijk op het DCU, waarbij een echte film-noir setting wordt gecombineerd met horror in de stijl van Lovecraft. Je zult regelmatig nieuwe bondgenoten en vijanden ontdekken, waarbij de karakters een extra tandje hebben gekregen om ze wat menselijker of juist wat monsterlijker te maken. Het is een duistere film geworden, met goed uitgevoerde actiescènes en door detective-onderzoek aangestuurde wendingen. Het slot was iets te abrupt naar mijn smaak, die had meer aandacht mogen krijgen.

Score: 8


Informatie

Titel: Batman: The Doom that came to Gotham
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Merchandise koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.