logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Batman: Soul of the Dragon

Batman: Soul of the Dragon neemt je mee terug naar de jaren ’70 wanneer de martial arts-meester O-Sensei onder raadselachtige omstandigheden verdwijnt. Batman moet samen met drie andere voormalige leerlingen, Richard Dragon, Ben Turner (Bronze Tiger) en Lady Shiva, de strijd aangaan om de buitenaardse bedreigingen van Kobra te doorstaan en O-Sensei terug te vinden.

Ga direct naar Batman: Soul of the Dragon op BOL.com.

Origineel

Batman: Soul of the Dragon is echt uniek in alle opzichten, van het verhaal tot het uitgangspunt en de personages. Het neemt Batman op en plaatst hem in een compleet ander universum, waar je juist meer op de achtergrond van onze gemaskerde superheld duikt. Dat houdt niet in dat de film perfect is – qua originaliteit in de verhaallijn bijvoorbeeld is wel wat te bekritiseren, en ook de stemacteurs lopen niet altijd over van enthousiasme. Desodanks is het een film die je als superheldenfan wel gezien moet hebben.

Eerbetoon aan de jaren 70

Batman: Soul Of The Dragon neemt je mee terug in de tijd, maar de jaren 70. Het is een eerbetoon in zo veel opzichten. Er zijn talloze knipoogjes naar Batman-strips uit de jaren 70, zoals de toevoeging van Silver Saint Cloud, een oude vlam van Bruce Wayne uit de jaren 70. De Batmobile is ontworpen als een normale auto. Batman werkt zelfs samen met verschillende obscure helden, net als Batman en de Outsiders. De verwijzingen hebben niet alleen betrekking op stripboeken uit de jaren 70, maar ook naar de vechtsporten-trends uit de jaren 70 en spionagefilms uit deze periode. Luister maar eens goed naar de muziek! En vergelijk Richard Dragon eens met Bruce Lee? Alleen de zoektocht naar verwijzingen maakt de film al leuk.

Niet echt Batman

Als je heel kritisch kijkt naar de film, moet je bekennen dat het niet echt een Batman-film is. Ja, de film draait om Bruce Wayne, maar met Batman als een tweede lijn. Dat houdt ook in dat de andere drie personages in de film wat aandacht krijgen, hoewel ze weinig achtergrondverhaal meekrijgen. De diepgang in de personages is ver te zoeken… maar goed: het is ook een tekenfilm. Dan moet je die verwachtingen soms een tikje bijstellen.

Bekijk de trailer van Batman: Soul of the Dragon


Ga direct naar Batman: Soul of the Dragon op BOL.com.

Recensie over Batman: Soul of the Dragon

Batman: Soul Of The Dragon is een vermakelijke film. Het zit verwijzingen naar films, strips en trends uit de jaren 70, en een aantal goede actiescènes. Alles past bij elkaar, het is echt een tekenfilm uit de jaren 70 geworden met de kwaliteitsnormen van vandaag. Dit is misschien niet helemaal een Batman-film, maar laat dat je er niet van weerhouden om het te bekijken. Als je van films en stripboeken uit de jaren 70 houdt en openstaat voor het zien van meer obscure personages, dan zul je er zeker van genieten.

Score: 8


Informatie

Titel: Batman: Soul of the Dragon
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 80 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.