logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Batman, the complete series

Deze box is natuurlijk perfect getimed, met The Batman in de bioscoop (en binnenkort op blu-ray en dvd). Batman, the complete series, bevat de complete serie animatiefilms over onze gemaskerde superheld. En dat betekent: 65 afleveringen van 20 minuten, verpakt op 6 schijfjes. Pak je Utility Belt en Batarang er maar vast bij en maak je klaar voor het verhaal van Bruce Wayne.

Batman in zijn vroege jaren

The Batman: The Complete Series neemt je letterlijk mee door de geschiedenis en het leven van Bruce Wayne. Je begint bij het moment dat hij als 20-jarige worstelt met zijn dubbele identiteit van vrijgezel-miljardair overdag en zijn rol als Batman in de nacht. Natuurlijk pikt hij in de loop der jaren Robin en Batgirl op als bondgenoten. Die hulp heeft hij meer dan nodig in zijn strijd tegen bekende en minder bekende superschurken. En dat betekent dat je niet alleen meekijkt in de ontwikkeling van Bruce Wayne, maar ook naar de ontwikkeling van Batman, die verandert van vechtersbaas tot detective, van eenling tot teamleider. Je loopt letterlijk door de geschiedenis van deze befaamde superheld, verpakt in een super coole animatieserie.

Verschillende Batmans

Zoals je in ons overzicht van Batman-films kunt zien, heeft iedere regisseur en filmmaker een unieke blik op onze gemaskerde superheld. De een maakt hem wat grappiger, grimmiger of gewelddadiger. The Batman: The Animated Series zet natuurlijk ook zijn eigen stempel op Batman. Voor sommigen laat deze serie zelfs dé Batman zien zoals hij ooit bedoeld is. En dat is natuurlijk best een eer. De personages zijn goed uitgewerkt en bijzonder gedetailleerd. Iedereen heeft zijn achtergrond, zijn beweegredenen en gebeurtenissen. De serie maakt natuurlijk gebruik van bekende gebeurtenissen in de Batman-tijdlijn, zoals die in de comics van DC op de markt zijn gebracht. Om alles aan elkaar te breien, heeft deze serie er soms een iets eigen draai (of visie, als je dat liever hebt) aan gegeven.

Bonusmaterialen

  • NEW FEATURETTE: The Dark Dynasty Continues: Explore the relationship between The Batman and his allies as he evolves from mysterious vigilante to the World’s Greatest Detective.
  • New Look, New Direction, New Knight
  • Building The Batman
  • Gotham PD Case Files
  • Joining Forces: The Batman’s Legendary Team-Ups 

Ga direct naar The Batman: The complete series op BOL.com.

Recensie over The Batman: The complete series

CooleSuggesties topper

Deze dvd-box bevat vijf seizoenen van de geanimeerde Batman-serie, waar iedere superhelden-fan inmiddels is van gaan houden. De serie steekt geweldig goed in elkaar, je krijgt een geweldige levensloop van onze gemaskerde held te zien in afleveringen vol actie en spanning, humor en mysteries. Een must-have voor alle superheldenfans!

Score: 9


Informatie

Titel: The Batman: The complete series
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 900 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.