logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De basis voor een warm thuis

Bij het opnieuw inrichten van huis wordt vaak gedacht aan het kiezen van nieuwe meubels. Naast meubels is er ook veel aandacht voor vloeren en een nieuwe kleur op de muur. Bepaalde onderdelen in je interieur krijgen echter maar weinig aandacht: denk daarbij aan de radiatoren in huis! Soms worden ze weggestopt achter een radiatorbekleding. Dat zorgt direct voor een nieuwe uitstraling, maar het gaat .ook ten koste van de warmte in huis. Er is nog een optie: de radiatoren vervangen!

Nieuw is fris

Bij de meeste huizen worden radiatoren geplaatst bij de bouw en wordt er daarna niet meer naar gekeken. Van de ene kant kan dat ook prima: in de regel gaan radiatoren een leven lang mee. Aan de andere kant: waarom zou je ze niet een keer vervangen door een moderner exemplaar? Radiatoren zijn dan wel vrij neutraal, maar als hij zo’n 30 jaar oud is, zie je dat toch. Hij heeft meerdere verflagen, misschien een paar deukjes… en de vormgeving is vaak wat oubollig of op zijn minst ‘standaard’. Tijd voor een nieuw modelletje, wat meteen voor een frisse en fruitige uitstraling zorgt.

Keuze genoeg

Ga je op zoek naar een nieuwe radiator, dan zul je versteld staan over de keuzemogelijkheden die je hebt. Natuurlijk kun je kiezen voor een redelijk standaardmodel, als vervanger voor je bestaande radiatoren. Vaak zijn deze al wat moderner, zoals je bij de radiatoren van Thermrad kunt zien. Het is echter logisch als je in dit geval kiest voor een model dat beter bij jouw stijl in interieur past. Zo die je bij Thermrad ook heel moderne en strakke radiatoren in het assortiment, afgewerkt met een gladde plaat of juist bestaand uit platte banen. Durf te kiezen en maak die sprong. Je interieur zal je dankbaar zijn.

Slimme upgrade

Als je toch bezig bent, ga dan ook voor een slimme upgrade van de radiatoren. Het is namelijk best ouderwets om ervan uit te gaan dat je hele huis in dezelfde temperatuur moet zijn. Zeker nu meer thuiswerken, zul je hebben gemerkt dat je ook op zolder of in een slaapkamer vaker de verwarming aan hebt. Met een slimme thermostaatknop op je radiator kun je per ruimte hoe warm het moet zijn. Bovendien kun je deze temperatuur instellen per tijd, dag of dagdeel. Daarmee voorkom je niet alleen dat je in een warme slaapkamer in slaap moet vallen, maar ook dat je flink energie bespaard. Je zet de verwarming alleen aan op de momenten dat je nodig hebt en in de ruimtes waarin je die warmte nodig hebt.

Geschreven door Dennis van Houts

Avatar for Dennis van HoutsDennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.