logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Basis kookboek voor studenten

De overgang van thuis wonen naar een eigen werkplek kan best overweldigend zijn. Ineens komt alles op je eigen bordje en kun je niet meer voor alles steunen op je ouders. Het huishouden, de boodschappen, het koke en de afwas… alles moet je zelf oppakken. Hoewel sommige van die zaken niet heel erg moeilijk zijn (een natte doek over al je spullen halen is al snel gedaan), zijn andere elementen een stuk lastiger om aan te pakken. Zoals koken en het plannen van alle maaltijden. Het basis kookboek voor studenten kan dan een welkome start zijn!

Voor jonge fijnproevers

Nu kun je met studentenkookboeken veel kanten op. De meeste studentenkookboeken beginnen bij de basis. En laten we eerlijk zijn: als je één soort groente in een pan water kunt leggen en kunt koken, ben je al voor een groot deel klaar voor de rest. Het enige verschil zit hem dan in de kooktijd. En dus pakt het Basiskookboek voor studenten het iets professioneler aan. Het biedt verschillende gerechten van over de hele wereld, die de smaakpapilletjes behoorlijk zullen prikkelen! De gerechten zelf zijn overigens niet heel moeilijk en nemen niet veel tijd in beslag. Bovendien worden er regelmatig alternatieven geboden voor goedkopere ingrediënten of makkelijkere manieren om (ongeveer) hetzelfde resultaat te behalen.

Van basissaus tot speciale koffie

Ook neemt dit kookboek je mee door je hele keuken, van wat er in je keukenkastjes zou moeten staan tot het maken van sauzen en dressings, nagerechten, lunchgerechten en zelfs een aantal speciale koffievarianten die je in een koffietentje zou kunnen verwachten. Daarmee is het een leuke basis, waarbij je die ene speciale student(e) ook op een lekker etentje kunt trakteren. Vanuit hier kun je bijna direct andere kookboeken induiken voor meer gerechten. De basis is gelegd!


Ga direct naar Basis kookboek voor studenten op BOL.com.

Recensie over Basis kookboek voor studenten

Koken zonder pakjes en zakjes – er zullen niet veel studenten zijn die zich daar aan wagen. Toch is het helemaal niet moeilijk om enkel met verse ingrediënten te koken. Dat bewijst dit kookboek, dat je alle hoeken van de keuken laat zien. Het begint bij de basis, maar duikt daarna al snel naar een goede middenklasse aan gerechten. Minpunt zijn twee discutabele vertaalfoutjes: Franse dressing zou ik nog altijd vinaigrette noemen… en Esdoornsiroop? Persoonlijk zou ik in de supermarkt naar ahornsiroop vragen.

Score: 8


Informatie

Titel: Basis kookboek voor studenten
Auteur:
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 112
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044739619
Prijs: 12.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.