logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Basil B-Safe: de praktische rugtas voor op de fiets


Als je regelmatig fietst, zul je vast wel eens tegen een paar problemen zijn aangelopen. Let wel: het blijven luxeproblemen, want soms is het superhandig, soms stom vervelend. De zoektocht naar de gulden middenweg lijkt lastig, maar lijkt tot een einde te zijn gekomen. De Basil B-Safe biedt het beste van twee werelden!

Het euvel van fietsen

Op de fiets ben je lekker mobiel en snel overal ter plaatse. Het grootste probleem zit hem in het vervoeren van spullen. Dat blijft knap lastig. Natuurlijk kun je jouw fiets voorzien van fietstassen, maar in de schuur blijken die vaak niet heel handig. Bovendien moet je alsnog een tas meenemen naar bijvoorbeeld de supermarkt of winkel, waardoor je door het formaat van je fietstas beperkt wordt. Een pak-aftas is een goede oplossing, die neem je mee naar je bestemming. De Basil B-Safe is zo’n pak-aftas, maar dan wel een bijzondere: een rugtas!

Fietsrugtas

Een fietsrugtas is natuurlijk al een briljante zet: zo kun je toch een rugzak meenemen, zonder dat je rug helemaal vochtig wordt na een inspannende fietstocht. Dat doe je via een handig hook-on systeem. Draai de schouderbanden hiervoor naar de voorkant van de rugtas. Met het borstbandje houd je ze goed op hun plek. Aan de achterkant kun je nu een vakje openritsen met daarin twee haken, die je aan je bagagedrager kunt clippen. Een kind kan de was doen! Wil je nog meer stabiliteit en beveiliging? Dan vind je op de achterkant nog een band met een clip, die je om het frame kunt bevestigen. Zo kan de tas er niet makkelijk afgehaald worden en zit hij ook stabieler tijdens het fietsen. Deze band kun je ook gebruiken om de rugtas te bevestigen aan een trolleykoffer.

Slimme tas

Maar er is meer aan deze tas dat ‘m slim maakt. Zo zit er een klein lampje in verwerkt, die midden op de tas oplicht. Daardoor ben je in het donker beter zichtbaar. Het is geen vervanging van een achterlicht, maar alle extra’s helpen in het verkeer! Daarnaast geeft de tas een beschermde ruimte voor een 15,6 inch laptop en een tablet, met aan de zijkant een oplaadpunt voor je gadgets. In de tas stop je dan een powerbank. Aan de zijkant komt er een female usb-plug uit, zodat je daar je eigen oplaadkabel aan kunt verbinden. Naast een paar insteekvakken in de tas heb je bovendien de mogelijkheid om op de schouderband een ov-pasje te steken. Super handig, zo heb je die altijd binnen bereik!


Recensie over Basil B-Safe fietsrugtas

Je rugtas mee op de fiets? Met de B-Safe kom je niet meer met een natte rug op je bestemming aan. De tas zit vol handige snufjes en zit dankzij de padded schouderbanden en achterpand heel comfortabel. Neem veilig je laptop, tablet en accessoires mee, laad je gadgets op en klik hem in een mum van tijd aan je fiets. De afwerking is erg goed, de uitwerking nog beter. Minpuntjes zijn het kabelbeheer van de USB-adapter aan de zijkant van de tas en het ietwat fragiel ogende kabeltje van het batterijencompartiment van de Nordlicht technology tasverlichting. Maar soms zijn dat soort verbindingen een stuk steviger dan je denkt – de tijd zal het leren!

Score: 8


Lees meer over de Basil B-Safe op de website van Basil!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.