logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Basics to Brilliance kids, Donna Hay


Basic to Brilliande Kids - Donna HayDonna Hay is een echte ster als het aankomt op koken en fotografie. Donna is een echte tv personality en dat is natuurlijk een geweldige basis voor het uitgeven van onder andere boeken en tijdschriften. Basics to Brilliance was al een geweldige knaller vol recepten die je makkelijk en snel kunt maken, met Basics to Brilliance kids heeft ze een kookboek geschreven waar kinderen helemaal mee los kunnen gaan in de keuken.

Voor kinderen – every way around

Het gave van Basics to Brilliance kids is wel dat het kookboek niet alleen gemaakt is voor kinderen om te koken en te bakken, maar ook dat het allemaal recepten zijn die kinderen juist heel erg lekker gaan vinden. Pannenkoekjes als ontbijt, pizza als avondeten, taarten en koekjes als nagerecht… wie kan daar nu nee tegen zeggen? En al die gerechten kunnen ze nu helemaal zelf maken!

Gezonde tour

Al die snacks en lekkere hapjes, die zijn natuurlijk hartstikke ongezond. In principe dan. Niet als Donna haar ding er mee heeft gedaan! Dan krijg je ineens dadels en bananen als zoetstof, wordt bloem vervangen door speltmeel en amandelmeel en bak je niet met boter maar met olie. Gezondere varianten van snacks dus, maar er zitten ook een aantal recepten in die gewoon gezond zijn, zonder twijfel. Dat maakt het voor iedereen een geweldige maaltijd!

Verkrijgbaarheid

Al die gezonde ingrediënten zijn tegenwoordig steeds beter verkrijgbaar in de Nederlandse winkels, want daar lopen we in Nederland stiekem toch wel flink mee achter. Goede dadels zijn vaak redelijk goed verkrijgbaar, speltmeel vind je ook in de betere supermarkten, evenals ahornsiroop, dat veelvuldig gebruikt wordt in de recepten. Prijzig is het nog wel – gezond eten is helaas nog altijd duurder dan slecht voedzame maaltijden… dat maakt het nog altijd minder toegankelijk, helaas.


Recensie over Basics to brilliance kids

CooleSuggesties topper

Basics to brilliance kids is een heerlijk kookboek vol smaakvolle recepten en relatief eenvoudige recepten. Hoewel: een keukenmachine en standmixer is helemaal geen overbodige luxe. De bereidingswijzen zijn relatief eenvoudig, Op een aantal basisrecepten krijg je mooie variaties, wat het nog leuker maakt om te experimenteren. Succes gegarandeerd!

Score: 9


Informatie

Basics to Brilliance Kids,
Spectrum, 240 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789000358649. Prijs: 25 euro.
 

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.