Eigenlijk kan dit artikel het hele jaar door: net als in de normale keuken is er namelijk voor ieder seizoen van het jaar wel een gepast barbecue recept te vinden waar je lekker mee aan de slag kunt. Het is eerder de vraag: wat voor soort barbecue zou je het liefst willen gebruiken voor je gerechten? Ben je een snelle griller die gaat voor de burger-experience, of leg je grote stukken vlees onder de deksel om langzaam te garen? Ga je misschien liever experimenteren met je buitenoven en bak je zelfs je brood en pizza’s onder de deksel? Voor de juiste inspiratie en een mooie keuze ga je natuurlijk naar je favoriete winkel, waar kookwinkel Oldenhof in mijn geval zeker toe behoort. En niet alleen vanwege hun prima prijzen en kundige advies, maar vooral ook vanwege hun keuze. Echt one-stop shopping!
Type griller
Voor ieder type buitenmens is wel een geschikte barbecue te vinden. Iedereen is namelijk anders en zoekt andere elementen in zijn manier van bereiden. Je hebt de geduldige mensen die houden van een avontuurlijk tintje en het stoken van een fikkie. Dan ben je bij een houtskoolbarbecue bij het juiste adres. Wil je meer controle over de hitte en het vuur? Dan kom je al snel bij een gasbarbecue uit. Let wel: ook deze moet je goed voorverwarmen! Wil je vlees lang laten sudderen? Dan kom je bij de ultieme vuurbarbecues uit: de kamado’s als de Big Green Egg! In deze barbecues blijft de temperatuur heel lang bewaard, zodat je lang en consequent kunt bakken. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt… prachtig!
Accessoires
Bij een simpel rooster hoeft het tegenwoordig niet meer te blijven. Ieder merk en type barbecue heeft een keur aan accessoires, waar je alle kanten mee op kunt. Opzetstukken om een kip op de spiezen, klemmen voor de ultieme vis (zodat-ie niet uit elkaar valt als je ‘m omdraait), gladde plancha-platen, pizzastenen… je kunt echt alle kanten op met de moderne barbecue. Zo kun je nog meer laten zien wie je bent en waar je voor staat. Er zijn accessoires die enkel en alleen voor jouw model barbecue zijn gemaakt, maar een barbecuespies, grillklem of pizzasteen zijn meestal universeel – en onmisbaar. Ga je aan de slag met grotere stukken vlees, dan is een kernthermometer onmisbaar. Cool hierbij zijn de draadloze varianten, die via een signaaltje op je telefoon laten weten wanneer de kerntemperatuur goed is.
Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | BOL.com