logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Barbecueen in een handomdraai met SunsetBBQ


recensie SunSet BBQ (3)

Er is een nieuwe speler op de markt op het gebied van barbecues: SunsetBBQ. Een van origine Zwitsers merk dat in een rap tempo Europa wil en zal veroveren. Dat gaan ze niet alleen doen met degelijke producten, een strakke vormgeving en praktische features zoals inklapbare tafelbladen en een flesopener. Nee, dat doet SunsetBBQ dankzij een unieke feature: de HLS. Ofwel het HeatLeadingSystem. Dat is echt een unieke functie aan deze barbecue waar je heel veel plezier aan zult beleven.

recensie SunSet BBQ (2)

Als je regelmatig achter de barbecue staat weet je dat je twee manieren hebt om te bakken: direct en indirect. Gebruik je een houtskoolbarbecue, dan zul je die meestal opdelen in twee stukken: eentje beladen met houtskool, en eentje zonder houtskool (of een heel dun laagje). Op het directe deel bak je kleine gerechten. Gerechten die je echt moet grillen, die je moet schroeien. Gerechten die weinig tijd nodig hebben, zoals een hamburger of worst, groente die je net even moet aanbakken of wat fruit, bijvoorbeeld. Op het indirecte deel bak en braad je gerechten die langer nodig hebben, zoals een groter stuk vlees, aardappelen, brood of groente dat je echt gaar wil hebben. En hoewel je dat met een houtskoolbarbecue heel precies moet regelen, kun je het ook regelen. Bij een gasbarbecue kun je dat niet. Daar kun je het vuur hoger draaien, of lager, maar niet indirect bakken. De barbecues van SunSetBBQ hebben een uniek systeem, waarbij je de barbecue in een handomdraai (letterlijk) kunt omschakelen naar direct bakken of indirect bakken. Zo bak je het ene moment een plaat vol hamburgers, het andere moment leg je een pizza op de plaat. Of je gaart langzaam een stuk vlees, om het achteraf nog even te grillen voor een krokant jasje. Of je zet hem ergens tussenin, voor jouw eigen perfecte braadwijze.

recensie SunSet BBQ (1)

Wij mochten de SunsetBBQ Gomorra testen. Een gasbarbecue waar je voor 12 personen tegelijk op kunt grillen. Perfect voor een goed feestje! En om meerdere gerechten tegelijk op te bakken. De barbecue is voorzien van een gietijzeren grillrooster. Het midden daarvan kun je vervangen door een grillplaat, zodat je bijvoorbeeld groenten kunt bakken. Of uienringen, voor bij je hamburger. Even de broodjes op de plaat… heerlijk! Onder in het kastje zit de gastank opgeborgen. Je zou er een tien-liter fles op kunnen aansluiten, maar dan komt het vetopvangbakje een beetje in het gedrang. Een vijf-literfles is perfect. Wij vonden bij de BoerenBond een 7-literfles, die past zonder problemen. Meet de ruimte even op, en let daarbij goed op het lekbakje. Naast de uitsparing voor de gasfles vind je een handig rekje voor accessoires, zoals de bakplaat (of het kleine grillrooster), een pizzaplaat of andere accessoires. Bij ons liggen er ook standaard de schoonmaakborstels in en een oude doek – onmisbaar, als je het mij vraagt.

recensie SunSet BBQ (5)

Aan de voorkant vind je – heel makkelijk – een grote draaiknop voor de toevoer van het gas en een flesopener. Mag ik de Bavaria Mex adviseren? Lekker zomers! En alcoholvrij bovendien. Da’s onbezorgd genieten. Maar daar gaat het hier niet over. Het gaat om de barbecue, en wat ook direct opvalt aan de SunsetBBQ is zijn grote koepel met ingebouwde thermometer. Zo kun je snel zien hoe warm het in de koepel is en het bijregelen indien nodig. Aan de zijkant van de koepel vind je de genoemde HLS-schuif, waarmee je bepaalt of je direct wil grillen of indirect. Til de koepel een beetje op, schuif de hendel in de gewenste stand en je bent klaar! En dan is het tijd om lekker te genieten van een zomerse barbecue. De komende weken zul je een aantal leuke gerechten en recepten tegenkomen die we bereiden op deze SunSet BBQ. Houd LeukeSuggesties dan ook in de gaten!

Fuerte HLS®

-­ Gasbarbecue met wereldwijd gepatenteerd HeatLeadingSystem HLS®
-­ Traploos instelbare hitteregeling
-­ Gietijzeren rooster/bakplaat – oppervlakte 1.700 cm2
-­ Modern design met neerklapbare werktafels
-­ Richtprijs: 499 euro (incl. btw)
-­ Afmetingen: 74,5 x 58,5 x 42 cm

Gomera HLS®
-­ Gasbarbecue met wereldwijd gepatenteerd HeatLeadingSystem HLS®
-­ Traploos instelbare hitteregeling
-­ Gietijzeren rooster/bakplaat – oppervlakte 2.463 cm2
-­ Dekselondersteuning, flesopener en rekje voor toebehoren
-­ Kwaliteitsvol design met 2 deuren en 2 neerklapbare werktafels
-­ Richtprijs: 599 euro (incl. btw)
-­ Afmetingen: 81,6 x 68,3 x 45 cm

Tortuga HLS®
– Houtskoolgrill met wereldwijd gepatenteerd hittecontrolesysteem HLS®
– Geïntegreerd in modern onderstel
– Instelbare warmteregeling
– Geëmailleerd gietijzeren rooster en bakplaat (Ø 57 cm)
– Grilloppervlakte 2.463 cm2 (1-10 personen)
–  Praktische bestekhouder – afmetingen: 81,6 x 68,3 x 45 cm
– Richtprijs: 329 euro (incl. btw)

Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.