logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Barbecue recept: Mango chutney


Een chutney is eigenlijk een Indiase vruchtenpuree, die je kunt gebruiken als smaakmaker tijdens het eten. Het is niet echt een saus, meer een extra ingrediënt dat je naar wens kunt toevoegen of weglaten. Deze mango chutney is heerlijk fris en pittig tegelijk – een briljante combinatie als je het mij vraagt om vleesgerechten een extra dimensie te geven en het zout wat te temperen. Houd je blender vast bij de hand!


Recept: Mango chutney

Mango chutneyVoorbereiding: 1 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 10 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: India
Genoeg voor: 8

Dit heb je nodig

  • 1 vleestomaat
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • Scheutje tabasco
  • 1 bakje verse koriander
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het schoonschrobben van je limoen. Rasp vervolgens de schil en pers hem uit.
  2. Nu kun je twee kanten op: je kunt alle ingrediënten in een keukenmachine stoppen en fijnhakken, of je snijd alles zelf fijn met je keukenmes.
  3. In dat tweede geval: snijd de tomaat en mango in heel kleine blokjes. Snijd de koriander zo fijn mogelijk.
  4. Doe alle ingrediënten bij elkaar (vergeet de limoenrasp en -sap niet!) en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de smaken een uurtje of twee op elkaar inwerken voor een briljante smaakexplosie!
  6. Hoe gebruik je chutney? Eet hem samen met vlees, je kunt hem zelfs onder een hotdog doen, zoals hierboven (waarbij we het pittige versterken met Keuhne habanero mosterd) of bij een stuk vlees. Je kunt hem ook gewoon eten met een naanbrood of bij taco’s of tortilla’s.
  7. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.