logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Barbecue recept: Griekse kofta


Als het zonnetje zich meer laat zien, wordt het steeds aantrekkelijker om te dromen over vakanties… die zijn geweest, maar ook die nog moeten komen. Zonovergoten landen, zoals je die al vindt aan de Middellandse Zee, spreken daarbij ontzettend tot de verbeelding. Zin om je in zomerse sferen te begeven? Deze Griekse kofta’s bak je binnen in een pan, maar zijn ook zeker geslaagd voor op de barbecue. Vergeet de tzatziki en een frisse salade niet!


Recept: Griekse kofta

Griekse koftaVoorbereiding: 1 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Griekenland
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 500 gram gehakt (half om half, maar het liefst half lams, half runder)
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 tl peterselie
  • Zout en peper

Zo maak je het

  1. Leg een paar houten satéprikkers in een kom water.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar. Inderdaad: geen ei, geen paneermeel.
  3. Laat de kruiden en specerijen minstens een uur in het gehakt intrekken. Ga rustig verder met andere voorbereidingen!
  4. Maak acht porties van het gehakt en kneed ze om de spiezen.
  5. Verwarm de barbecue naar 200 graden Celsius en grill de koftaspiezen mooi bruin.
  6. Heerlijk met Yildiz Tzatziki en bijvoorbeeld een neutraal platbrood.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.