logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bankzitters zenden nummer in voor Eurovisie Songfestival 2024


Bankzitters, de succesvolle YouTube formatie met meerdere muzikale successen, hebben middels een ludieke video verrassend nieuws aangekondigd in AFAS Live in Amsterdam. Zij hebben zich aangemeld als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024 met een frisse spraakmakende act. De Bankzitters volgen het Songfestival al jaren op de voet en gaan met hun nummer een serieuze poging doen om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Bovendien laten ze op 13 januari 2024 in een grote interactieve show in de AFAS de eerste previews van de ingezonden nummers horen.

Lees hier meer over De Bankzitters: Van A naar Onbekend.

Aanmelding Eurovisie Songfestival 2024

De Bankzitters vinden het tijd voor een frisse Nederlandse act tijdens het jaarlijks terugkerende internationale event en daarom hebben zij zich aangemeld als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2024. De leden van Bankzitters snappen als geen ander hoe je een grote doelgroep aanspreekt, en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Met hun spraakmakende YouTube video’s behalen zij maandelijks gemiddeld 13 miljoen views. Hun nummer ‘Je Blik Richting mij’ stond in 2022 wekenlang op #1 in de Spotify Charts met ruim 22,8 miljoen streams, behaalde 4,8 miljoen views op Youtube en een #1 positie in de NL Top 100. Ook wisten zij eind 2022 met maar liefst 3 nummers in de NPO Radio2 Top2000 te komen.

De Bankzitters zijn serieus over hun inzending en zetten alles op alles om een plek op dit internationale festival te bemachtigen. “Ieder jaar zijn wij trouwe kijkers van het Eurovisie Songfestival. Wij zien onszelf daar al staan met een spectaculaire show, want dat is onze specialiteit! Het zou voor ons een prachtige eer en uitdaging zijn om Nederland te mogen vertegenwoordigen!’, aldus Koen van Heest.

Nieuwe show 13 januari 2024 in AFAS Live

Vorig jaar hebben de Bankzitters twee live shows stijf uitverkocht in Tivoli Vredenburg in Utrecht. En dat smaakte naar meer. Een nieuw uitdaging én een groter podium! Daarom kondigen zij vandaag hun grootste solo show ooit aan in AFAS Live. Het belooft een denderend spektakel te worden waarbij zij previews van hun songfestival nummers ten gehore brengen, bevriende artiesten langskomen en het publiek getrakteerd wordt op een hoop gekkigheid, zoals je van Bankzitters gewend bent!

Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.bankzitters.nl/afas.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.