logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Banketbakker, Claire Saffitz

banketbakker recensie

Bakken hoort echt bij onze familie. Ik neem er meestal te weinig tijd voor en doe het lang niet zo vaak als ik zou willen, maar het blijft trekken. Kookboeken zijn dan ook geliefd leesvoer in ons gezin. Ik ben wat dat betreft een ‘alleseter’, mijn zonen gaan juist voor hartig of zoet. Ik was dan ook echt benieuwd naar het boek Banketbakker van de Amerikaanse Claire Saffitz, ook bekend als Dessert Person. Kijk, als je jezelf zo’n naam geeft, dan zijn de verwachtingen hooggespannen!

Receptontwikkelaar

In de inlelding rept Claire al over haar achtergrond als receptontwikkelaar. Dit is dus geen banketbakker die de klassieke recepten aan de man brengt, Claire durft het aan om nieuwe recepten te ontwikkelen en te presenteren. En die recepten lopen ontzettend uiteen, waarbij het succes me eerlijk gezegd ook wat uiteen lijkt te lopen. Het heeft soms wel heel bijzondere smaakcombinaties, waarbij het niet altijd even gemakkelijk zal zijn om de juiste ingrediënten te bemachtigen. Maar: dat zijn slechts een handvol recepten, het gros ziet er toegankelijk uit, met ingrediënten die in vrijwel iedere buurtsuper verkrijgbaar zullen zijn.

Enthousiasme

Het leuke aan Banketbakker is het enthousiasme waarmee het boek is geschreven. Je proeft bijna de passie van Claire voor het bakken, en dat smaakt naar meer! Ze probeert je enthousiast te krijgen voor het bakken, dat is duidelijk (als je dat nog niet was). De instructies zijn toegankelijk geschreven, met verschillende tips en trucs om je gebak een hogere slagingskans te geven. De kleurenfoto’s laten zien waar je naartoe moet werken, maar ook die zijn zeker haalbaar. De creaties van Claire zijn niet van die priegeltaarten met veel franjes en verfijnde details, wat ikzelf een groot pluspunt vind. Wat het uiterlijk soms een beetje mist, maakt de smaak absoluut weer goed.

Uniek detail: een grafiek met alle recepten, met op de x-as de benodigde tijd en de y-as de moeilijkheidsgraad in 5 stappen. Zo zie je meteen wat je kunt maken!


Ga direct naar Banketbakker op BOL.com.

Recensie over Banketbakker

In Banketbakker krijg je de aanstekelijke liefde voor het bakken overgedragen van Claire Saffitz, receptontwikkelaar voor het magazine Bon Appetit. De recepten zijn origineel en maken soms (heel) verrassende smaakcombinaties, maar omvatten regelmatig ook varianties op klassieke recepten, zoals een fail-safe tarte tatin of een meringuetaart met ingelegde citroen. De recepten zijn prettig geschreven, met tips om het je te vergemakkelijken en varianties om je eigen weg te bewandelen. De meeste recepten zijn verspreid over twee pagina’s, en dat is niet altijd praktisch. Ook het lettertype is wat aan de kleine kant naar mijn smaak. Boven ieder recept staat de actieve tijd en de totale tijd (inclusief wachttijd), wat een prettige aanduiding is.

Score: 8


Informatie

Titel: Banketbakker
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432599
Prijs: 35 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.