logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Bank Attack, Megableu

Hoe stressbestendig ben jij? Een goede manier om dat te testen is door het spelen van het cooperatieve spel Bank Attack. Daarbij moet je namelijk met 2-4 spelers proberen een bank te kraken. Als hacker, bomexpert, money man of uitkijkpost heeft ieder een eigen taak en moet je proberen alle benodigde handelingen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk uit te voeren. Zo nu en dan is er een controlemoment en krijg je een beloning… of niet. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Dat is het credo van Bank Attack.

Hectisch en tijdsdruk

Het belangrijkste element van Bank Attack is wel de tijdsdruk die je ervaart bij het spelen. Voor je begint met spelen, leg je alle voorwerpen op tafel neer: alle oranje voorwerpen krijgen een plekje, net als de stapeltjes bankbiljetten. Zodra je het spel start met een schakelaar onder de bankkluis, melden de spelers zich aan door op hun knop te drukken. Vervolgens krijg je telkens een opdracht te horen, afhankelijk van het aantal spelers. Daarbij spelen de oranje speelstukken een belangrijke rol. Die moet je pakken, doorgeven of gebruiken. Die laatste stap is ook meteen het controlemoment. Als de juiste persoon het juiste element gebruikt (lees: op zijn knop drukt), weet de bankkluis dat alles goed is gegaan en krijg je een financiële beloning. Ondertussen klinkt een opzwepend, hart piepgeluid, als de timer van een tijdbom die afgaat. Dat voert de druk wel op! Gelukkig heb je bij de eerste levels nog meer dan genoeg tijd om de opdrachten uit te voeren en krijg je het in de hogere levels pas echt moeilijk. Aan het einde van alle opdrachten hoor je of het gelukt is om de kluis te kraken. Het deksel schiet dan omhoog en alle goudstaven die in de kluis zitten, worden over de tafel verspreid.

Ga direct naar Bank Attack op BOL.com.


Recensie over Bank Attack

In dit cooperatieve spel speel je nu eens niet de goeierik, maar de crimineel die er op uit is zo veel mogelijk geld te bemachtigen. Dat je daar je handen aan vol hebt, mag duidelijk zijn. De stem uit de kluis regelt alle stappen voor je. Hij vertelt welke voorwerpen je moet pakken, welke je moet doorgeven en welke je moet gebruiken. Doe je dat goed, dan krijg je een beloning. Het is dus een kwestie van goed luisteren. Het feit dat je allemaal een rol krijgt, maakt het wel cooperatief, maar echt strategisch is het dus niet. Daarmee is Bank Attack vooral leuk voor jongere kinderen – een goede oefening om goed te luisteren! En door de piepsignalen voelt het spannend, ook al worden de opdrachten in de vroegere levels mondjesmaat gegeven.

Score: 6


Informatie

, Megablue
Genre: coöperatief spel, Tijdsduur: 10 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 24.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.