logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bang & Olufsen introduceert deze nieuwe speakerset


Laat je verwennen door de oog- en oorstrelende Bang & Olufsen Beolab 8. Deze kleine speakers zijn elegant en subtiel, met een toffe vormgeving en – volgens Bang & Olufsen – een ongekende geluidskwaliteit, waar ze ook plaatst.

Alleen of als setje

Of het nu gaat om je geluidssysteem in huis of om een enkel geluidspunt, Beolab 8 kan overal worden ingezet. Zo kun je twee Beolab 8-luidsprekers combineren om een krachtig en helder stereogeluid te creëren voor een hifi-muziekervaring. Je kunt de Beolab 8 ook als stand-alone luidspreker inzetten, waarbij je profiteerd van een diep geluid. De speaker gebruikt een opstelling met drie drivers, bestaande uit een 16 mm-tweeter, 3” middenbereik en een 5,25” woofer. Met adaptieve geluidsafstemming past Beolab 8 zich aan zijn eigen configuratie aan door sensoren te gebruiken om de voorkant te detecteren en het geluid te verfijnen voor optimale prestaties.

Unieke vormgeving

De Beolab 8 is ontworpen om er vanuit elke hoek mooi uit te zien, waar en hoe je de luidspreker ook plaatst. De aluminium behuizing is een samensmelting van een bol en cilinder en ziet er solide uit. Je kunt daarbij kiezen uit een front van Deense houten lamellen of een stoffen front, waardoor de Beolab 8 past bij het eigenzinnige ontwerp van Bang & Olufsen’s Beolab en Beosound producten, zoals Beosound Theatre, Beolab 28 en Beolab 50. De vorm voegt ook iets toe aan de speaker: het verbetert de akoestiek. De glazen interface bovenop de luidspreker creëert een perfecte curve die de vinger van de gebruiker moeiteloos langs het oppervlak leidt. Je kunt kiezen uit vier verschillende standaarden, die speciaal zijn ontwikkeld om de speaker optimaal tot zijn recht te laten komen. Waar de tafelstandaard is ontworpen om een zwevende illusie te creëren, zijn de discrete plafondbeugel en vloerstandaard tot in de perfectie gepolijst.

Connectiviteit

Met het Mozart-platform van Bang & Olufsen in het hart van het product, kan Beolab 8 als een stand-alone product gemakkelijk verbinding maken via WiFi 6 en Bluetooth 5.3. En met Powerlink, zowel draadloos als bedraad ingebouwd in de luidspreker, is Beolab 8 een echte systeemluidspreker, die een verbinding biedt met Bang & Olufsen-tv’s en geluidssystemen, zelfs al zijn die meer dan 30 jaar oud.

De nieuwe Bang & Olufsen Beolab 8 heeft een adviesprijs van 2499 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.