logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Bakugan – Champions of Vestroia

Het is al een tijdje stil rond Bakugan. Waar een aantal jaren geleden veel te vinden was in de speelgoedschappen van Bakugan, zijn ze al een tijdje niet meer vindbaar. Jammer, ik vond de bolletjes van SpinMaster, die konden uitvouwen tot strijdmonsters, een leuke vondst. Ook de grotere monsters waren erg aantrekkelijk vormgegeven. Maar gelukkig kunnen we weer opnieuw genieten van dit concept in Bakugan: Champions of Vestroia, waar je nieuwe vrienden kunt sluiten, nieuwe Bakugan kunt vinden en verdienen en natuurlijk vette gevechten kunt voeren! Zo komen de helden uit de animatieserie helemaal tot leven. Maar is deze mash-up tussen Bakugan en het concept van Pokémon: Let’s Go succesvol genoeg om te blijven boeien?

Spannende start

Bakugan: Champions of Vestroia begint al goed. Je leert jouw held kennen, die nog tamelijk onbekend is met de Bakugan. Hij heeft er wel van gehoord, maar er nog nooit mee gestreden. Samen met hem zet je dus je eerste stappen in een Bakugan-gevecht, vanaf het moment dat jij je eerste magische wezen vind. Vanaf dat moment krijg je verschillende opdrachten op uit te voeren. Iedere missie – hoe klein ook – levert je een beloning op, waarbij jij je monsters kunt verbeteren of nieuwe accessoires kunt kopen. Dat alles in een strakke en kleurrijke wereld, die je uitnodigt om zoveel mogelijk monsters te verzamelen.

Zoeken en vechten

De gevechten zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Twee enorme beesten staan tegenover elkaar en bestoken elkaar met verschillende aanvallen. Je hebt er vier tot je beschikking, ieder met een flinke cool-down. Maar of dat nog niet genoeg is…. je moet powerballs verzamelen in de vorm van ‘neonladingen’ met jouw karakter om de aanvallen op te laden! Je rent met je poppetje tussen de vechtende beesten door om energie te verzamelen. Is dat een goed idee? In de echte wereld natuurlijk niet. Het verzamelen van energie is behoorlijk repetitief en haalt de vaart uit de gevechten, hoewel je tenminste wat te doen hebt terwijl je wacht. Echt uitdagend is het ook niet: je moet alleen de neonladingen oppikken voordat je tegenstander het doet. Tijdens de gevechten kun je kiezen uit drie Bakugan, die je in je actieve team kunt plaatsen. De gevechten zelf zijn ook niet echt spectaculair helaas. Net als bij Pokémon doen ze een zwaai in de lucht of een rare beweging, maar daar zie je tenminste dat ze echt los van elkaar staan. In Bakugan: Champions of Vestroia staan ze in een veld tegenover elkaar, waarbij ze elkaar letterlijk heel makkelijk kunnen aanraken. Een echte fysieke knokpartij met wat visueel spektakel was welkom geweest! Ook het upgraden had een stuk stoerder gekund, voorlopig lijkt het alsof er enkel wat met de specs wordt gerommeld na een evolutie van jouw Bakugan, wat de noodzaak om ze te evolueren niet altijd even wenselijk maakt.

Verder kunnen ze hun gevechtsvaardigheden online 1-op-1 meten met vrienden of spelers van over de wereld om zo de ware Kampioen van Vestroia te worden. Bij de lancering is ook een fysiek Deluxe-pakket verkrijgbaar met daarin de videogame, een exclusieve Ultima Dragonoid die in een Bakugan verandert, een ruilkaart, een magnetische sleutelkaart en twee krachtige BakuCores™. Ga voor meer informatie naar www.bakugan.com/videogame.

Ga direct naar Bakugan: Champions of Vestroia op BOL.com.


Recensie over Bakugan: Champions of Vestroia

Wat op papier een echt vette game had kunnen zijn, lijkt niet helemaal uit de verf te komen. De wereld ziet er veelbelovend uit, het concept van de Bakugan biedt tal van mogelijkheden, maar ze worden niet niet lekker benut. Zo zijn er lang niet genoeg echt verschillende Bakugan die je kunt verzamelen, de gevechten zijn allesbehalve spectaculair en het verhaal is behoorlijk rechtlijnig, waarbij je telkens bij de hand wordt genomen om ze tot een goed einde te brengen. Het is dan ook een leuk spel voor jongere spelers, die eens afwisseling willen voor Pokemon.

Score: 6


Info

Bakugan: Champions of Vestroia, Warner Bros
Nintendo Switch, rpg.
Prijs: 42.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.