logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bakpret met kinderen

Bakken is geweldig leuk om te doen. Al van jongs af aan staan onze kinderen in de keuken om mee te kijken, mee te snoepen en mee te helpen. Elk op hun eigen manier. Momenteel zijn het twee bakkers in de dop, waarbij de een zich vooral richt op zoetigheid en de meest geweldige taarten uit de oven tovert, van dripcakes tot imposante feesttaarten, terwijl de ander het liefst brood en scones bakt, of een stevige koek. In Bakpret voor kinderen staan een flink aantal basisrecepten waar kinderen hun gang mee kunnen gaan.

Eenvoudig maar lekker

Wat opvalt bij de recepten, is dat ze heel eenvoudig zijn. Het zijn de echte basisrecepten waar je mee aan de slag gaat, zoals biscuitdeeg (de basis voor een slagroomtaart) tot een cake, van brownies tot gistdeeg en natuurlijk verschillende deegsoorten voor taarten, die je naar eigen inzicht kunt invullen en gebruiken. Het zijn dan ook niet direct de meest mooie taarten, of indrukwekkend om te zien, maar het zijn wel taarten die kinderen – met een heel klein beetje hulp wellicht – helemaal zelf kunnen bakken. En bovendien smaken ze goed, dat is ook heel wat waard.

Variaties

In Bakpret met Kinderen vind je tal van basisrecepten, waar je verschillende kanten mee op kunt. Welke kanten precies, daar zul je zelf mee aan de slag moeten. In het boek staan wel een paar soorten cake, maar hoe je een taart vult of opmaakt, dat staat er dan weer niet in. Een gemiste kans – of juist een kans voor een Deel 2! Ik zie hem in ieder geval graag verschijnen.

Ga direct naar Bakpret met kinderen op BOL.com.


Recensie over Bakpret voor kinderen

Bakpret is het altijd in de keuken, zeker wanneer de verwachten niet te hoog zijn en de recepten haalbaar en realistisch. In dit boek staan tal van basisrecepten voor heel eenvoudig uitziende baksels. De recepten zijn evenzo makkelijk, maar hebben telkens toch iets unieks of aparts, ze wijken af van de standaard recepten. En dat is leuk! De vormgeving is een tikje kinderlijk wellicht, wat de doelgroep beperkt. Jammer! Ook had ik graag alternatieven en verwerkingsmogelijkheden gezien.

Score: 8


Informatie

Bakpret met kinderen,
Illustrator: Juliette Rinner
Uitgever: Deltas boeken, 80 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789044756234. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.