logo-liggend-wit-donkerblauw

Bakken zonder zorgen: de BK Infinity hapjespan

Koken en eten blijven terugkerende elementen waar je iedere dag weer mee te maken krijgt. Voor de een een verschrikking, voor de ander een heus genot: in de keuken ploeteren op een maaltijd, hopend op goedkeuring door de eters aan tafel. Ik blijf het een leuke bezigheid vinden. Dagelijks ben ik in de keuken te vinden om nieuwe recepten uit te proberen of oude successen op tafel te zetten. Maar net als met alle taken geldt ook hier: het begint met goed gereedschap. En dus pakken wij onze BK infinity hapjespan tevoorschijn voor de meest uiteenlopende projecten.

Perfecte pan

Nu moet ik zeggen dat ik echt een fan ben van het fenomeen ‘hapjespan’. Toegegeven, de naam is eigenlijk een beetje knullig uitgekozen. Wat zijn hapjes? Poffertjes? Bitterballen? Aan de andere kant: veel koeken worden er ook niet gebakken in een koekenpan! Toch is een hapjespan briljant. Ten eerste is het een mooi formaat om een goed stuk vlees of vleesvervanger in te bakken. Dankzij de hogere rand spat het vet lang niet zo snel uit de pan, wat je weer wat poetswerk scheelt na het koken. Goed nieuws! Bovendien schuift het gerecht bij het omdraaien niet zo snel uit de pan (of is dat meer mijn probleem?) wat een dubbel pluspunt is. Het grootste pluspunt vind ik echter dat het een perfecte pan is om eten door elkaar te zetten. Een grote pan nasi? Tuurlijk! Eerst het vlees met de kruiden aanbakken (al dan niet met boter, maar daarover dadelijk meer), groenten erbij… ondertussen laat je de rijst garen in een andere pan. En die roer je dus, zonder te knoeien, door elkaar in een hapjespan! De enige beperking die ik eigenlijk ben tegengekomen is het bakken van pannenkoeken. Daar is de rand toch écht te hoog voor. Preitaart maken? Natuurlijk! De prei smoor je even in de pan met het deksel erop.

Snel bakken

De BK Infinity pannen zijn echt ingenieus gemaakt. De pan heeft een dikke bodem van staal, die ompakt is met aluminium. Dat laatste zorgt voor een snelle geleiding, waardoor de pan snel op temperatuur is, terwijl de stalen plaat juist zorgt voor een goede isolatie van de warmte. De stalen plaat zorgt er bovendien voor dat de pan te gebruiken is op alle warmtebronnen, ook inductie! Het grootste pluspunt zit hem echter in de afwerking van de laag. Want we weten allemaal: anti-aanbaklagen liggen onder vuur. Het laagje dat de pan beschermt tegen het aanbakken kan beschadigd raken en schilferen, waardoor je vervelende chemische stofjes in je lichaam krijgt. Welnu: er zijn gelukkig genoeg alternatieven! De BK Infinity is afgewerkt met een paar laten titanium. Oerdegelijk en nagenoeg onverwoestbaar. Zelfs de waarschuwing ‘alleen kunststof en houten spatels gebruiken’ gooit BK overboord. Hier mag je gewoon met je vork in roeren! De pan is namelijk tot vier keer beter bestand tegen krassen dan een normale pan. Oh ja – en dat betekent dus ook dat je ze in de vaatwasser kunt stoppen. Goed nieuws!

Hoe vet is dat?

Nou – eigenlijk niet. Dankzij de titanium afwerking heb je namelijk nauwelijks vet nodig om te bakken in de pan, tenzij je daar echt voor kiest. We hebben de meest uiteenlopende dingen kunnen bakken, stoven, garen en smoren, zonder ook maar 1 druppeltje vet te gebruiken. Maak bovendien zo veel mogelijk gebruik van het deksel. Dat bespaart je veel energie!


Recensie over BK Infinity hapjespan

CooleSuggesties topper

De BK infinity reeks heeft zijn kwaliteiten bewezen. In deze pan hebben we de afgelopen maanden enkel metalen gereedschap gebruikt en er is nog geen krasje te zien. Daarbij heeft de pan een paar handigheden: het handvat is zo vormgegeven dat je ze makkelijk kunt stapelen. En het deksel? Die is voorzien van een rubber rand. Dat maakt hem makkelijker neer te leggen op het aanrecht. De inkeping in de rand zorgt ervoor dat stoom makkelijk kan ontsnappen.

Score: 9


Informatie

Infinity hapjespan, BK
Meer weten?
Prijs: 89,95 euro.

Ga direct naar BK Infinity op CookingLife.nl.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.