Boek recensie: Bakken met bonen, Lina Wallentinson

Soms sta je voor een groot dilemma. Steeds meer mensen zijn er namelijk van overtuigd dat we veel te veel koolhydraten binnenkrijgen, vooral in de vorm van tarwesoorten, aardappelen en rijst. Dat is niet gezond, zo wordt er gepredikt, en met de onderzoeken die ze op tafel leggen, klinkt het heel aannemelijk. Wat minder mag natuurlijk best, daar kun je je geen buil aan vallen. En als het dan meer voordelen oplevert dan je had verwacht, is dat alleen maar meegenomen. Maar: als je minder tarwe eet, betekent dat ook… minder koekjes, taart en gebak! En dat is wel even slikken… gelukkig weet Lina Wallentinson dat je ook kunt bakken met bonen – de eigenschappen van bonen zijn namelijk goed te verwisselen met die van bloem, maar het is wel een stuk gezonder.

Gezond gebak

En zo kun je – met de juiste ingrediënten en verhoudingen – best goed aan de slag met bonen in de keuken. In dit boek staan 44 recepten voor zoeten en hartige gerechten, van taart, brood, koek, pizza, brownies en meer. Nu is het wel zo dat er regelmatig iets van graan in gebruikt wordt, maar dat is dan een beperkte hoeveelheid. En geen standaard bloem, maar bijvoorbeeld roggemeel, volkorenmeel of speltmeel. Helemaal overboord en glutenvrij is het dus niet, maar je kunt wel aanzienlijk minderen.

Zoeter maken

Natuurlijk hoort bij zoet gebak ook een zoete smaak. In plaats van geraffineerde suiker te gebruiken, grijpt Lina in Bakken met Bonen liever naar suikerstroop, ruwe rietsuiker of ahornsiroop. Ook hier is het niet helemaal over the top met grote wisselingen, maar alle beetjes helpen. Je mag jezelf immers best wel eens verwennen, nietwaar? En op deze manier heb je en een lekker stuk gebak, maar ben je toch ook gezond bezig.

Ga direct naar Bakken met bonen op BOL.com.


Recensie over Bakken met bonen

Bakken met bonen – ik had het even geleden niet zelf kunnen bedenken. Toch blijken bonen een mooi alternatief te zijn voor bloem en vet, waardoor je op beide fronten winst kunt behalen. De recepten zijn relatief eenvoudig, hoewel er wat alternatieve ingrediënten worden gebruikt dan bij normaal gebak. De stappen zijn helder uitgelegd, met sfeervolle foto’s die het resultaat laten zien. De smaken zijn even wennen, maar zeker niet onaangenaam. Daarom zal dit boek niet voor iedereen zijn, maar mocht je jezelf een gezondere levensstijl willen aanmeten en toch af en toe gebak willen eten: ga je gang!

Score: 8


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Bakken met bonen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Becht, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789023016021. Prijs: 19.99 euro.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s