logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bakboeken van Bake Off Vlaanderen


Heel Holland Bakt is een echt kijkcijferkanon, maar ook onze zuiderburen kunnen er wat van met hun Bake Off Vlaanderen. Ook daar rollen de mooiste creaties van het keukeneiland – zeker de moeite waard om te volgen, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat! En ook van deze serie komen regelmatig mooie bakboeken, zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Van het afgelopen seizoen zijn er twee boeken verschenen, die ik je niet mag onthouden.


Recensie over Bake Off Vlaanderen: Altijd feest!

CooleSuggesties topper

Bakken hoort bij feestjes – hoe groot of klein ze ook zijn. Misschien ligt de lat bij jou wel heel laag en vind je ‘Dinsdag’ ook al een feestdag. Wie zal het zeggen? Met Bake Off Vlaanderen – Altijd Feest! Heb je in ieder geval een mooie collectie nieuwe recepten binnen habdbereik die je kunt proberen. Het boek heeft een viertal hoofdstukken: grootmoeders gebak, in de koekjestrommel, feest in de tuin en Zin in hartig. In alle hoofdstukken zie je de beste recepten voorbijkomen uit het afgelopen seizoen, die je gegarandeerd het water in de mond laten lopen. Dat wordt dus genieten van sprits met chocolade, roomkaaskoekjes of een ouderwetse Jan in de Zak. Of ga je liever voor madeleines, romige aardbeicupcakes of een gevlochten parmezaambrioche? Het boek begint met een uitgebreide fotoreportage van het afgelopen seizoen, waarbij zowel de kandidaten als de presentatoren in het zonnetje worden gezet. Na een korte uitleg over de keukenbenodigdheden en de ingrediënten ga je aan de slag. Bakkers klaar? Bakken maar!

Score: 9


Ga direct naar Bake Off Vlaanderen: Altijd feest! op BOL.com.


Recensie over Dubbel zo lekker, Denise Kuppens en Julie van den Driesschen

CooleSuggesties topper

Denise en Julie deden beiden mee aan Bake Off Vlaanderen 2018. Daar leerden ze elkaar kennen en werden ze beste vriendinnen. Qua stijl passen de twee dames ook perfect bij elkaar, maar bij hun manier van bakken zit er een wereld van verschil. Julie is een klassiek bakster en houd vast aan de standaard receptuur, terwijl Denise juist experimenteert met vegan recepten. Dat levert een mooie en ook bonte verzameling van recepten op, waarbij je niet kunt zien wie de boeken nu gebakken heeft. Het mooie is dat Denise ook echt bakt met vegan alternatieven, wat een groot pluspunt is. Het is een mooie mix tussen klassieke recepten (met een modern tintje) en hippe, vegan alternatieven. De recepten zijn duidelijk, stapsgewijs omschreven en hebben een heldere lijst ingrediënten. Daarnaast vind je tal van tips die je recepten naar een hoger niveau tillen. Mooie kleurenfoto’s maken het verhaal compleet. Een mooi en modern bakboek!

Score: 9


Ga direct naar Dubbel zo lekker, Denise Kuppens en Julie van den Driesschen op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.