logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bak je eigen brood in een handomdraai met de rustieke broodmix van Koopmans


Wij bakken graag broden. Het is de favoriete bakbezigheid van Tim, onze oudste zoon. Die houdt er wel van om door brute kneedkracht een heerlijk luchtig brood op tafel te kunnen zetten. Toch lukt dat niet zo vaak als hij zou willen. Waarom niet? Gewoon, tijd gebrek! Broden moeten namelijk best lang rijzen. Daar ben e wel een paar uur mee kwijt! En is die tijd er eindelijk, dan is het vaak zo dat er juist weer niet alle ingrediënten voor in huis zijn…

Eigen rustiek brood

Nu lijkt het misschien alsof ik dit brood wil wegzetten als een ‘kinderbrood’, maar dat is dus niet zo. Ik schat Tim in als een ervaren amateurbakker, waar veel volwassenen nog wat van zouden kunnen leren. Hij is in ieder geval ook aan de slag gegaan met het Rustiek Oerbrood van Koopmans. Alles in een pakje, het probleem dat alle ingrediënten niet in huis zijn zit er dus niet meer in. Een ander voordeel is de verkorte rijstijd: die is aanzienlijk korter dan wanneer je zelf met gist aan de slag gaat. Binnen een uur of twee kan je versgebakken brood op tafel staan.

Mixen maar

Wat wel een puntje van kritiek was: er staan geen instructies op om het met de hand te kneden! Je moet een mixer gebruiken. Die heeft het wel wat lastig, door dat stugge deeg, dat kan ik je wel vertellen. De kneedhaken wurmden het deeg telkens heen en weer, waarbij onze jonge Tim het wel even zwaar had 🙂 Aan de andere kant: het is wel veel sneller dan wanneer je met de hand moet kneden. Je voegt water, 20ml olie of 20gram boter toe aan de bakmix en kneed hem op de mixer. Even laten rijzen, op de bakplaat leggen en bestrooien met wat meel of zonnebloempitten en bakken maar!


Recensie over Koopmans rustieke broodmix

Een lekker brood, dat in een handomdraai op tafel staat – zonder vieze handen. Handig én lekker. Jammer alleen dat er geen instructies op staan voor het kneden met de handen – dat is natuurlijk nog net iets rustieker.

Score: 8


Informatie

Koopmans rustieke broodmix
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 1.29 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.