logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood


Waar we in Nederland een bijzonder hoge pet ophebben van Robèrt van Beckhoven (en terecht 😉 ), geniet Paul Hollywood in Groot-Brittannië bekendheid door zijn bakkunsten. Niet voor niets heeft hij een aantal seizoenen van The Great British Bake-Off gepresenteerd en de deelnemers voorzien van tips en commentaren. Het boek Bak! bevat de allerbeste recepten van Paul Hollywood. Stap je mee de keuken in?

Uitgebreid bakboek

Het toffe van de recepten van Paul Holluwood, is dat ze heel basic zijn. Niet super eenvoudig, maar ze blijven wel bij de kern. Zo bevat dit bakboek alle klassiekers die je in een bakboek kunt verwachten, opgedeeld in heldere hoofdstukken met taarten en cakes, biscuits en koekjes, pizza’s en donuts (!), brood en platbrood, pies, viennoiserie en desserts. Zo komen alle bekende recepten voorbij, van een appeltaart tot een shepherds pie, van een cheesecake tot blondies en van focaccia tot scones. Met dit boek in de kast heb je alle klassieke recepten binnen handbereik en is het helemaal aan jou om hiermee te experimenteren en variëren! De roots van Paul Hollywood komen goed naar voren: brood krijgt in dit boek een prominente plek.

Brits bakboek

Let wel dat de Britse recepten vaak wat minder zoet zijn dan de Nederlandse, dat is wel iets dat ons vrij snel opviel. Ook staan er een aantal typisch Britse recepten in het boek, die we in Nederland eigenlijk niet zo vaak zien. Scones hebben inmiddels een prima plekje veroverd in onze keuken, maar ook de typische bosbessenmuffins of gemberbiscuits en een apple pie komen in het boek naar voren. Dat houdt ook in dat er soms wat vreemde ingrediënten worden gebruikt. Het supermarktschap in Nederland is vrij beperkt als het aankomt op bloemsoorten en zuivelvarianten. Double cream en harde bloem zijn lang niet altijd goed verkrijgbaar. Het boek geeft daar prima alternatieven voor, zodat je de meeste recepten ook prima kunt maken met de middelen die je voorhanden hebt.

Duidelijk basisboek

De variatie in recepten is al een groot pluspunt van dit boek. Waar sommige bakboeken al snel vervallen in hetzelfde trucje in verschillende smaken, heb je hier echt compleet verschillende recepten in handen. Bovendien weet Paul het bijzonder goed uit te leggen. In zes hoofdstukken leer je de hele bakwereld kennen in woord én beeld. De stapsgewijze uitleg wordt regelmatig aangevuld met foto’s over bepaalde technieken, zodat je ziet hoe Paul de bewerkingswijze zou aanpakken. Zo zie je bijvoorbeeld in een soort beeldverhaal hoe je bladerdeeg maakt om ze vervolgens om te vormen tot croissants, het kneden van brood, het maken van een pizzabodem en nog veel meer.


Ga direct naar Bak! op BOL.com.

Recensie over Bak!

CooleSuggesties topper

Zoek je een kookboek met allemaal basisrecepten om je bakskills te ontwikkelen en te ontdekken wat jij leuk vind om te maken? Dan is dit bakboek echt iets voor jou. De beste recepten recepten van Paul Hollywood zijn ambachtelijk en rustiek. Geen slagroomtaarten met fraai opgespoten decors en versieringen van chocolade, maar relatief ‘kale’ en stoere recepten met brood, koek en gewoon lekkere smaken. Door de verschillende recepten in dit boek leer je verschillende technieken kennen, die duidelijk worden uitgelegd en als een soort beeldverhaal aan je worden gepresenteerd. De foto’s zijn een tikje oubollig met een gele zweem er overheen, maar de recepten zijn helder omschreven, geven duidelijke tips en staan netjes, stap voor stap, op papier.

Score: 9


Informatie

Titel: Bak!
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432827
Prijs: 27.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.