logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bak appeltaart als Klara de Koe


Midden in de grote stad woont het jonge kalf Klara die maar één grote droom heeft. Als ze later groter is wil ze een grote ster worden! Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar. Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen… Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden?


Appeltaarten geven het ultieme gevoel van ’thuis’. Niet alleen omdat het zo ontzettend lekker is, maar ook omdat het zo lekker ruikt! En moeilijk is het helemaal niet. Met deze stappen maak ook jij de lekkerste appeltaart. Helemaal zelf!


Recept: Appeltaart

AppeltaartVoorbereiding: 0 uur en 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 00 minuten
Soort gerecht: gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 10 stukken

Dit heb je nodig

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 200 g koude boter
  • 1 ei
  • 2 el ijskoud water
  • Voor de vulling
  • paneermeel
  • 1,3 kg (ongeveer 8) appels
  • 100 g suiker
  • 50 g rozijnen
  • kaneelpoeder
  • 2 el custardpoeder
  • 1 eidooier

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en ga aan de slag met de appelvulling: Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder.
  3. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.
  4. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  5. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
  6. Rol het resterende deeg uit tot een dikte van 2 mm en snijd hier repen van. Leg ze over de taart, kruislings over elkaar. Vlechten is mooier, maar hoeft natuurlijk niet! Bestrijk de bovenkant met een losgeklopte eidooier voor een mooie kleur en glans.
  7. Bak de taart in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.