logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Test + Recept: Baileys hazelnut

Je hebt mensen die echt niets van Baileys moeten hebben (doe mij maar gewone Whiskey) maar eerlijk is eerlijk: soms wil je gewoon even genieten van zoet, zacht en romig. En dan staat Baileys nog altijd bovenaan het lijstje. Met het nieuwe Baileys Hazelnut doen ze daar zelfs nog een schepje bovenop en tillen ze hun fantastische product zelfs nóg wat hoger. Als het aan mij ligt drink je het gewoon ‘on the rocks’. IJsklontje, Baileys Hazelnut… genieten!

Hazelnut all the way

Er is niets mysterieus aan deze Baileys-variant: hij is hazelnotig! En eigenlijk is dat best een bijzondere timing, zo in de lente. Je zou een warme variant als deze eerder verwachten in de herfst, wanneer de hazelnoten ook echt van de bomen vallen. En de hazelnoot komt je ook echt tegemoet op alle fronten. Je ruikt hem zodra je de fles opent, maar proeft hem ook als geen ander als je hem drinkt. De drank krijgt een bijna praline-achtige ervaring als je ervan nipt, wat echt fantastisch is als je net zo’n zoetekauw bent als ik 🙂

Recepten met Baileys

Natuurlijk kun je nog veel meer bedenken met Baileys. Gebruik de drank voor je Tiramisu om de lange vingers in te dopen (in plaats van koffie met amaretto), upgrade je koffie naar een hazelnootkoffie door een shotje Baileys toe te voegen, schenk Baileys over je roomijs of maak er op die manier zelfs een milkshake van… je kunt er alle kanten mee op.

Recept: Baileys Hazelnut cupcakes

Wil je de optimale hazelnoot-ervaring een extra boost geven? Maak je dan klaar voor deze Baileys Hazelnut cupcakes! De bownie-achtige substantie mét stukjes hazelnoot leggen de basis voor de eenvoudige botercrème met Baileys. Wil je de ervaring een trede verhogen? Gebruik dan een appelboor om een gat te steken op de cupcakes en vul die op met de botercrème!


Recept: Baileys Hazelnut cupcakes

Baileys Hazelnut cupcakesVoorbereiding: 0 uur en 15 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Nederland
Genoeg voor: 12

Dit heb je nodig

  • 280 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 180 ml melk
  • 60 ml Baileys Hazelnut
  • 1 tl vanille-extract
  • 230 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram gehakte hazelnoten

  • Botercrème
  • 300 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 30 ml Baileys Hazelnut

Zo maak je het

  1. Rooster de hazelnoten in de oven (10 minuten op 180 graden) en hak ze fijn. Doe ze daarna in een schaal en zet apart. Zet de oven daarna op 160 graden.
  2. Roer de bloem, cacaopoeder, bakpoeder door elkaar en zet even weg. Doet hetzelfde met de melk en de Baileys Hazelnut.
  3. Mix de boter en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix iedere keer tot ze volledig zijn opgenomen (reken daar rustig 2 of 3 minuten per ei voor).
  4. Spatel in drie etappes de bloem en de melk door het boter-mengsel en roer daarna de gehakte hazelnoten door het beslag.
  5. Zet cupcakevormpjes in een cupcakeblik en vul de vormpjes voor 3/4. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Mix ondertussen de botercrème: klop eerst de poedersuiker en de boter door elkaar (op lage snelheid!) en roer er de Baileys Hazelnut doorheen.
  7. Laat de cakejes volledig afkoelen voor de je de botercrème er op spuit. Wil je een iets minder imposante toef? Boor dan met een appelboor een gat in de cupcakes en vul ze!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.