logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Badkamertrends voor een stoere badkamer


Het nieuwe jaar is alweer even bezig. Hoogste tijd dus om te zien wat we met de badkamer gaan doen. Je mag het geen trend meer noemen, de badkamer is meer dan een ruimte om je op te frissen. Het is een leefruimte geworden. Investeer daarom in de badkamer voor een goed gevoel waarbij je helemaal tot rust komt. Ontdek tips en trends om je badkamer stoer in te richten zodat deze de komende jaren mee kan.

Kleuren en materialen die warmte uitstralen

Warme en donkere kleuren worden vaak als stoer ervaren. Dit jaar staan warme, natuurlijke kleuren centraal. Grijsgroene tinten zijn de kleuren die gebruikt gaan worden in 2020. Het combineren van deze kleuren met donkere kleuren gaat perfect.

Donkere douchecabines

Denk daarom eens aan een douchecabine of een inloopdouche met zwarte elementen. Het profiel is tegenwoordig beschikbaar in diverse kleuren zoals zwart. Ook is het glas beschikbaar in een afwerking genaamd rookglas of met een matte strook. Een donker profiel zorgt voor een stoere en industriële sfeer in de badkamer. Een matte strook of rookglas zorgt voor privacy wanneer dit nodig is. De keuze is reuze. Ga je subtiel voor een zwarte rand of ga je all the way?

Grote tegels in de badkamer

We zien dat het formaat van tegels in de badkamer toeneemt. Grote tegels worden steeds populairder. Tegelformaten van 60 x 60 zijn geen uitzonderingen meer. Dergelijke formaten zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt en je hebt minder voegen. Zeker een pluspunt als poetsen geen hobby van je is. Ook in de tegels kun je de donkere kleuren terug laten komen. We gaan steeds vaker natuursteen of betonlook tegels zien.

Badkamermeubel met betonnen wastafel

Met een betonnen wastafel maak je de badkamer erg stoer. Een badkamermeubel met een betonnen wastafel geeft de badkamer een stoere, unieke en duurzame uitstraling. Probeer te combineren met andere materialen, zoals hoogglanzend wit, hout of RVS. Een badkamermeubel met een betonnen waskom is uiteraard ook mogelijk.

Moderne techniek

De wereld ontwikkelt ontzettend snel. Steeds meer kan digitaal bestuurd worden bijvoorbeeld met je mobiel. Ook in de badkamer zien we dit terug. Zo laat je via je smartphone het bad alvast vollopen en springt het licht automatisch aan zodra je de badkamer betreedt. Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen. Eén ding is zeker, we zullen steeds meer techniek zien in de badkamer.

Voor veel van deze trends kan je terecht bij Maxaro.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.