logo-liggend-wit-donkerblauw

Zo kies je de mooiste tegels voor je badkamer


Badkamertegels heb je in allerlei soorten en maten. De keuze is enorm. Het is belangrijk om de juiste tegels te kiezen, aangezien deze bepalend zijn voor de sfeer in je badkamer. Welke tegels het beste passen ligt helemaal aan je stijl en voorkeuren. In dit artikel helpen we je op weg en vertellen we je waar je op moet letten als je tegels voor je badkamer gaat uitkiezen.

Tegels in de juiste stijl

Het aanbod in badkamertegels varieert van moderne tot klassieke of landelijke stijl. In een badkamer in een landelijke stijl vind je vaak natuurlijke materialen zoals steen en hout en marmer.. In een moderne badkamer vind je vaak de kleuren grijs of bruintinten. In een klassieke badkamer komt de Engelse tegelstijl goed tot zijn recht. 

Formaat tegels

Het is belangrijk om het juiste maat vloertegels te kiezen. Om erachter te komen welke maat tegels geschikt zijn kun je het beste kijken naar de afmetingen van de badkamer. Als je een kleine badkamer hebt kun je het beste grote vloertegels plaatsen in een lichte kleur. Zo lijkt je badkamer optisch groter en geeft een rustiger beeld.  

Wand- en vloertegels combineren

Tegenwoordig kun je wand-en vloertegels prima combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een contrasterende combinatie maken met lichte vloertegels en donkere wandtegels, of juist andersom. Ook qua structuur kun je contrasterende keuzes maken, bijvoorbeeld matte wandtegels en glanzende vloertegels.

Hexagon tegels

Ben je op zoek naar iets aparts, iets wat alles behalve saai is? Denk dan eens aan hexagon tegels. Hexagon tegels kun je gebruiken voor de wanden en zijn prima te combineren met mooie grote tegels in een grijs of bruin tint. Hexagon tegels passen goed in een industriële of moderne badkamerstijl.

Visgraat tegels

Het visgraat patroon wordt veel gebruikt voor vloeren. Maar wist je dat je dit patroon ook kunt gebruiken voor je badkamer? Tegels in een visgraat patroon geven een speels effect ondanks dat het er strak en modern uitziet. Visgraat tegels doen het dan ook goed aan de wand in een moderne badkamer.

Marmeren tegels

Marmer is een natuurlijk materiaal en past goed in een landelijke of klassieke badkamer. Marmer is natuursteen en dat betekent dat ieder stukje marmer uniek is. Marmer is glad en voel zacht aan. Daarom is het een perfect materiaal voor in de badkamer. Marmeren badkamertegels kun je ook gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

Betonlook tegels

Steeds vaker zie beton terugkomen in badkamers. Een betonnen vloer in je badkamer is een kostbare aangelegenheid. Daarom kiezen veel mensen voor tegels met een betonlook. De tegels zijn gemaakt van keramiek en zijn nauwelijks te onderscheiden van echt beton. Tegels met een betonlook doen het goed in een moderne badkamer of een badkamer in een industriële stijl. 

Tegels met een houtlook

Hout en vocht zijn geen goede vrienden. Daarom is het niet verstandig om hout te gebruiken in een badkamer. Wil je toch een houtlook? Kies dan voor houtlook tegels. Deze tegels passen perfect in een landelijke badkamer. Je kunt ze zowel gebruiken voor de wanden als voor de vloeren. Ze zijn ook mooi te combineren met betonlook tegels. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.