logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Backlash – terugslag, Brad Thor

Brad Thor heeft enkele jaren geleden een heel succesvol karakter geïntroduceerd: Scot Harvath. Hij beleeft al boek na boek spannende avonturen, zo nu en dan met een verrassende wending. Zo had het boek Spymaster, het deel voor Backlash, een heel verrassend slot. Een heuse cliffhanger, waardoor Backlash misschien wel h;et Scot Harvath-boek is waar de meeste fans ooit naar hebben uitgekeken. Want wat gebeurde er nu precies in New Hampshire, waar Scot ontspande met twee collega’s en de vrouw van wie hij houdt?

Terugslag

Natuurlijk heeft Scot een flinke klap gemaakt in Backlash. Hij heeft te maken gekregen met een echte real-life terugslag, maar: hij leeft. Als enige, want de vrouw van wie hij hield en zijn collega’s werden vermoord op die geheime plek, die de Amerikaanse regering als veilig had beschouwd. En die wrok maakt Scot ontzettend gevaarlijk. Zeker wanneer hij ontdekt dat de aanval werd uitgevoerd door de Russen, op bevel van de president van Rusland. Een heuse oorlogsdaad, maar Rusland is ervan overtuigd dat de Verenigde Staten niet kunnen bewijzen dat zij het waren. Helaas voor Scot wordt hij wel gevangengenomen door de russen… hij zit nu in Rusland, waar ze van plan zijn de marteling die ze tijdens de vlucht begonnen zijn, aanzienlijk te intensiveren. Zou dit het einde zijn van het ultieme geheime wapen van de VS, deze doorbakken Navy Seal met het hart op de juiste plek? Hoe graag de Russen hem ook uit de weg willen ruimen, er is iets wat ze nog liever hebben: Scots kennis over het spionagenetwerk en zijn kennis over militaire operaties.

Vlucht

Bij zijn landing in Rusland wordt hij in een ander vliegtuig gezet op weg naar een speciale plek waar hij op brute wijze wordt gemarteld totdat ze hem zullen breken en hem vervolgens doden. De Russische president heeft voor zichzelf de eer behouden hem te executeren. Het enige goede nieuws voor Scot Harvath is dat vliegtuig neerstort waarin de Russen hun prijsgevangen vervoeren. Vanaf dat moment is het aan de half gebroken en gemartelde Scot om te ontsnappen – en te overleven. Een heel ander soort boek dus, maar daarom niet minder spannend. Scot heeft namelijk geen idee waar hij terecht is gekomen en wie hij kan contacten om hem te komen redden… het duurt dan ook even voor hij iemand meekomt op het Kola-schiereiland in het ijskoude ver noordwestelijke deel van Lapland. Met een gebroken hart door zijn verlies van die drie personen die hem zo dierbaar waren en verteerd door schuld, wil hij alleen maar zegevieren. Gedreven door woede en verlangen naar wraak, belooft hij zichzelf dat ongeacht wat er nodig is, hij iedereen die verantwoordelijk is een verschrikkelijk pijnlijke prijs zal laten betalen.

Ga direct naar Backlash (terugslag) op BOL.com.


Recensie over Backlash – Terugslag

CooleSuggesties topper

De thrillers van Brad Thor lijken alleen maar beter te worden. Het is prijzenswaardig dat de schrijver zo nu en dan een (iets) andere insteek neemt voor zijn verhaal, waardoor ieder boek weer anders leesten je nooit het idee hebt dat je een dertien-in-een-dozijnboek aan het lezen bent. Toegegeven, lang niet alle basisverhaallijnen zijn origineel, maar de manier waarop de hoofdrolspelers een stukje persoonlijke groei doormaken is indrukwekkend. Ook Backlash is zo’n spannend boek, en heel anders dan de andere Scot Harvath-thrillers die je in handen hebt gehad. Een aanrader voor een spannende survival-thriller met één van de meest bad-ass navy seals die je als hoofdrolspeler kunt hebben.

Score: 9


Informatie

Backlash (terugslag),
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakters Uitgevers, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045216379. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.