logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Beleef het avontuur opnieuw met Back to the Future Trilogie in 4K ultra-HD


De eerste film van Back to the Future is uitgegeven in 1985. Destijds kon je de films bewonderen op videoband, maar dankzij de nieuwe technieken (en een degelijks archief van Universal Pictures) kunnen de films met hun tijd meegaan en kun je nu van de fantastische avonturen van Marty McFly genieten in een ongeëvenaarde resolutie van 4K Ultra HD!

Opgepoetste versie

De drie films van Back to the Future zijn namelijk een aantal keer opnieuw uitgegeven, opgepoetst en bijgewerkt naar de nieuwe maatstaven. Zo kun je niet alleen genieten van de films op DVD in een helderdere en scherpere vorm dan ooit tevoren, maar ook op Blu-ray en zelfs in 4K Ultra HD! Deze tijdloze trilogie is een reeks die iedere tijdreis-, science-fiction- of filmfanaat gezien moet hebben!

Indrukwekkende trilogy

Het bijzondere aan het scenario van Back to the Future is wel dat je de films keer op keer kunt kijken en telkens weer nieuwe dingen zult ontdekken. Er zwerven zoveel kleine details door de films, dat je een boek kunt aanleggen om ze allemaal op een rijtje te zetten. Kleine veranderingen in het verleden zullen zichtbare gevolgen hebben voor de toekomst. Zo kom je oude bekenden tegen in een heel ander tijdperk, ontmoet je voorvaderen van tegenpolen en vallen sommige dingen precies op hun plekje als je ze bekijkt vanuit een ander perspectief. Natuurlijk bevatten tijdreisverhalen altijd wel van dat soort dingen, maar niet op het niveau van Back to the Future.

Het verhaal in een notendop

Voor het geval je deze films nog niet kent (…) vertel ik graag in het kort waar ze over gaan: Marty McFly (een jonge Michael J. Fox) is woont in een standaard buitenwijk in Amerika, in het jaar 1985. Hij heeft een vriendin, speelt in een band en droomt ervan een geweldige pick-up te hebben. Hij komt bijna altijd te laat op school, en zijn vader (Crispin Glover) is een sullige goedzak die altijd wordt misbruikt en gepest door Biff Tannen (Thomas F. Wilson), een situatie die al sinds de middelbare school onveranderd is gebleven. Marty is goed bevriend met de vreemde uitvinder Doc Brown (Christopher Lloyd). Als de eerste film begint, is Doc Brown vermist, maar hij duikt weer op met een cryptisch telefoontje waarin hij Marty vraagt ​​hem die avond te ontmoeten in het plaatselijke winkelcentrum, waar hij Marty zijn tijdmachine laat zien, een gemodificeerde supercoole DeLorean. Vanaf dat moment gaat het verhaal in een noodvaart verder. Marty komt terecht in 1955. Daar ontmoet hij jongere versies van zijn ouders, Doc Brown en Biff, en hij roept de hulp van Doc Brown in om terug te gaan naar 1985. Maar niet alles gaat van een leien dakje… zijn jongere moeder wordt namelijk verliefd op hem – en dat kan natuurlijk niet! Als zijn moeder niet met zijn vader aanpapt, wordt Marty nooit geboren…

Back to the Future 2

Marty en Doc zijn nog maar net bijgekomen van hun eerste tijdreisavontuur, als ze zich opnieuw in het ruimte – tijdcontinuüm begeven. Er is namelijk iets flink mis met de wereld waarin ze leven… en waarschijnlijk heeft dat te maken met een gebeurtenis in de toekomst. Daarvoor moeten ze naar de toekomst, naar het jaar 2015 (en boy, hadden ze toch veel mis! De wereld is toch niet tzo snel ontwikkeld als ze dachten in 1985!). In de toekomst maken ze kennis met een aantal nabestaanden van Marty. Zijn kinderen zijn namelijk lang niet geworden zoals Marty ze ooit voor ogen had. De verwende snotapen weten zich keer op keer inde nesten te werken. En het is aan Marty om dat weer recht te zetten. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, want ook in de toekomst zijn er genoeg pestkoppen die de wereld verzieken. Met geweldige scènes in de arcadehal en op het welbekende hoverboard, waar Marty kan laten zien wat hij kan op een skateboard. Eenmaal teruggekomen in het Hill Valley van 1985 is er echter veel veranderd. Biff Tannen is rijk en machtig… en is zelfs Marty’s vader geworden! Er zit niets anders op dan terugreizen naar 1955 om een grove fout te herstellen. Dat moet echter wel met beleid gebeuren. Nog een fout, en het zou wel eens kunnen dat de hele wereld naar de knoppen gaat!

Back to the Future 3

In het tweede deel van Back to the Future reist Marty terug naar het jaar 1885, als hij een brief ontvangt van Doc. Die heeft namelijk een rustiger plekje gevonden in het Wilde Westen. Jammer genoeg is daarbij zijn tijdmachine stukgegaan en heeft hij Marty nodig om deze te repareren. Eenmaal in het Wilde Westen krijgt de lichtgeraakte Marty behoorlijk snel te maken met Biffs voorvader, die Doc en Marty het leven zuur maakt. Maar ook Marty’s voorouders lopen rond in het kleine stadje. Zelfs de oude klok, die een behoorlijk grote rol speelt in de eerste film, speelt in dit verhaal een prominente rol. Sommige dingen veranderen nooit, zo blijkt.

Special features

Naast de geweldige manier waarop ze de oude films nieuw leven inblazen met een geremasterde beeldkwaliteit, staan er een aantal special features op om van te smullen. Denk daarbij aan een set auditiebanden voor acteurs en actrices die probeerden de rollen van Marty, zijn vriendin Jennifer en Biff te veroveren. De namen zijn onder meer Billy Zane (Biff), Jon Cryer en Ben Stiller (Marty) en Kyra Sedgwick (Jennifer). Meteen is duidelijk waarom deze cast het niet geworden is… Daarnaast kun je genieten van onder andere:

  • The Hollywood Museum Goes Back to the Future (10 minuten): volg een rondleiding door de Back to the Future-rekwisieten in het Hollywood Museum, met kostuums, twee DeLoreans, het hoverboard en meer.
  • Back to the Future: The Musical Behind the Scenes (34 minuten): natuurlijk heeft iemand de film in een musical veranderd. Producer Bob Gale en filmster Christopher Lloyd bespreken de productie met twee van zijn acteurs. De special laat je twee muzieknummers uit de show bekijken.
  • Could you survive the movies? Back to the Future (20 minuten): Je hebt deze misschien op YouTube gezien. Zelfs als je dat nog niet hebt gedaan, kun je waarschijnlijk het antwoord op deze vraag raden: nee, je zou het waarschijnlijk niet overleven als je wordt geraakt door het soort blikseminslag dat in de film wordt getoond. Het is echter nog steeds een leuke wetenschappelijke verkenning van die kant van de film.

Ga direct naar Back to The Future trilogie in 4K ultra HD op BOL.com.

Recensie over Back to The Future trilogie in 4K ultra HD

CooleSuggesties topper

Herbeleef één van de populairste filmfranchises aller tijden met Back to the Future: The Complete Trilogy! In deze remastered uitvoering neem je plaats naast Marty McFly en Doc Brown in een gepimpte, tijdreizende DeLorean waarmee ze door verleden, heden en toekomst razen en zo een kettingreactie veroorzaken die het tijd-ruimtecontinuüm op zijn kop zet! Filmmakers Steven Spielberg, Robert Zemeckis en Bob Gale presenteren letterlijk en figuurlijk de meest tijdloze trilogie ooit in deze onvergetelijke boxset met uren aan bonusmateriaal!

Score: 9


Informatie

Titel: Back to The Future trilogie in 4K ultra HD
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 330 minuten
Genre: actiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.