Back to school: televisieseries en films op school

 

banner netflix

Het is weer tijd om naar school te gaan! En aangezien je daar toch het grootste deel van het jaar doorbrengt (vakanties zijn echt te kort!) is het principe ‘school’ een dankbaar onderwerp voor veel films en series. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Sommigen kom je tegen op televisie, maar de meeste kun je kun je gewoon streamen via Netflix!

Ferris Buellers day off

Misschien ben jij, net als Ferris, geen fan van school. Ferris zit op de middelbare school, en is een hopeloze spijbelaar. Hij haalt de gekste streken uit om aan de saaie lessen op school te ontkomen. Op een dag simuleert hij buikpijn, verkoudheid en griep. Zijn ouders besluiten hem dan ook thuis in bed te houden. Ferris heeft echter andere plannen….hij leent een Ferrari en neemt zich voor er een heerlijk dagje van de maken. Alleen zien zijn vijanden hun kans schoon om voor eens en altijd met hun aartsvijand af te rekenen.

SpangaS

Iedereen zou wel op het Spangalis College willen zitten. Natuurlijk krijg je daar gewone vakken zoals wiskunde en aardrijkskunde. Maar er is nog zóveel meer: feesten die je moet organiseren, sportdagen waaraan je mee moet doen (of niet), modeshows waarvoor je kleding moet maken én modellen moet ronselen, nieuwe leraren die je moet ‘inwijden’… En vergeet de goede doelen niet! Zucht. Eigenlijk heb je er helemaal geen tijd voor huiswerk.

Project MC2

Vier superslimme, talentvolle meiden die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in wetenschap worden gevraagd lid te worden van de spionagedienst NOV8 (‘innovate’) in deze Netflix-Original serie. Tijdens hun eerste missie als geheimagent beschermen de meiden op komische wijze een lid van het Britse koningshuis dat op een belangrijke ruimtemissie gaat. S.T.E.A.M., oftewel Science, Technology, Engineering, Art en Math, én girlpower zijn dé middelen van de meiden om hun missies te laten slagen. ProjectMc2 bewijst dat slim het nieuwe cool is!

Violetta

Violetta is een tiener die na een verblijf in Europa terugkeert naar haar geboorteland Argentinië, waar ze liefde vindt en haar muzikale talenten ontdekt. Deze serie, gemaakt door Disney, staan muziek en vriendschap dan ook op de eerste plek.

School of Rock

Jack Black speelt een mislukte rockmuzikant die noodgedwongen als invalleerkracht aan het werk gaat op een school. Zijn desinteresse slaat snel om als hij de kids aan het rocken krijgt. Jack Black en zijn klas bereiden zich voor op een belangrijke wedstrijd. Maar hebben ze wel een kans met hun onorthodoxe leerkracht?

Mees Kees

Kees is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Mees Kees wordt al gauw heel erg populair. De onaardige directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) houdt Mees Kees en de klas echter streng in de gaten…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.