logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Back 4 Blood


Black 4 Blood 2

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben onlangs een nieuwe fps uitgebracht die het hele segment opnieuw benaderd. In Back 4 Blood werken verschillende personages samen die deel uitmaken van het Ridden-moordteam, bekend als “The Cleaners”. In de video hieronder maak je kennis met deze acht personages – Holly, Walker, Doc, Karlee, Jim, Hoffman, Evangelo en Mom – en gaat in op hun achtergrond, kenmerken en in-game vaardigheden. Je ziet in de trailer ook een reeks Ridden-varianten die spelers zullen spelen, waaronder beestachtige Breakers, groteske Ogres, gierende Snitchers, vraatzuchtige Hags en meer.

Bekijk de Officiële Back 4 Blood “Meet the Cleaners”-trailer

Games koop je online bij:

Het complete team aan Cleaners in Back 4 Blood

Holly

Nadat ze haar familie aan de Devil Worm had verloren, leerde Holly Forrester al haar energie om te zetten in het zijn van een Cleaner en staat ze bekend als de lijm die het team bij elkaar houdt. Gewapend met haar trouwe honkbalknuppel met spijkers die ze liefkozend ‘Dottie’ noemt, helpt Holly’s veerkracht en haar immer positieve houding het moreel van het team op te krikken en wordt ze vaak gezien als een lichtstraal in de duisternis van de apocalyps.

Walker

Elijah Walker, de oudste van vijf broers en zussen, werd geboren in Evansburgh in een hardwerkend arbeidersgezin. De voormalige Army Ranger en door oorlog verscheurde veteraan is zeer bekwaam met een schat aan frontlinie gevechtservaring. Walker is een man van weinig woorden, maar als hij spreekt, trekt hij de aandacht van zijn mede-Cleaners, die allemaal zijn toewijding aan de strijd respecteren.

Doc

Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het draaiende houden van Fort Hope, maar dit is verre van het leven dat Doc had verwacht toen ze voor het eerst naar Amerika kwam. Ze was fel onafhankelijk en offerde het sociale leven op voor een carrière. Pas jaren later vond ze eindelijk een geestverwant in Mom. Na de Collapse kwamen Docs no-nonsense houding en pragmatische instelling haar goed van pas. Hoewel haar manier van denken ook even wennen kan zijn, ontkent niemand dat ze een geweldige dokter en scherpschutter is.

Karlee

Karlee overleefde aan de rand van Fort Hope sinds de Collapse en vertrouwde alleen op zichzelf. Niemand weet veel over haar, en dat vindt ze prima. Hoewel ze oorspronkelijk op zijn best als hinderlijk en in het slechtste geval als een plunderaar werd beschouwd, hebben haar acties keer op keer bewezen aan welke kant ze staat. Nu de Ridden in opkomst zijn, heeft ze de keuze gemaakt om samen met de overlevenden te vechten. Ze is misschien niet bij naam een Cleaner, maar ze maakt het meer dan goed in haar attitude.

Jim

Niemand kent Finleyville en het omliggende graafschap zo goed als Jim. Van jongs af aan trok hij met zijn vader het platteland in, op jacht met de beste van hen. Na een korte periode in het leger keerde hij terug naar huis, maar zag dat het werd verwoest door de Collapse. Nu heeft hij zijn plek gevonden tussen de meest vertrouwde Cleaners. Als hij niet back-to-back met zijn team vecht, doorzoekt hij het platteland van zijn geliefde Pennsylvania om de Ridden-plaag uit te roeien.

Black 4 Blood

Hoffman

Een nauwgezette individuele, enthousiaste prepper en complottheoreticus. Toen de infectie toesloeg, doken hij en zijn moeder onder en slaagden ze erin om zonder kleerscheuren uit de situatie te komen terwijl de rest van de wereld in chaos verviel. Nadat zijn moeder in haar slaap overleed en zijn voorraden op waren, verliet hij zijn dichtgetimmerd huis om de wereld van de Devil Worm te trotseren. Howard Robert Hoffman is bekwaam en goedhartig, met een oprecht verlangen om een nuttig onderdeel van het team te zijn. Als onderdeel van de Cleaners komt hij eindelijk de familie tegen die hij altijd al wilde hebben – hij moest gewoon door de zombie-apocalyps waden om die te vinden.

Evangelo

Hij is misschien wel de jongste en minst ervaren Cleaner in het team, maar heeft bewezen een snelle leerling te zijn. Naast goed te zijn in een gevecht, heeft Evangelo zich gevestigd als een loyaal en betrouwbaar lid van het team. Hij heeft de neiging om veel te praten, vooral als hij nerveus is, maar hij wil graag laten zien dat hij het in zich heeft om een Cleaner te zijn.

Mom

De enige die verbaasd was dat Mom de stem van de overlevenden in Finleyville werd, was zijzelf. Ze schuwt nooit een uitdaging en stelt altijd de behoeften van anderen boven die van haarzelf. Toch, voor iemand die gewend is zich te verzetten tegen autoriteit, weegt haar hernieuwde verantwoordelijkheid soms ongemakkelijk op haar. Hoewel ze vertrouwen heeft in haar Cleaners, heeft Mom meer dan eens vraagtekens gezet bij de strategieën van andere leiders, vooral sinds de dood van haar zoon. Het doel van mama is simpel: de Ridden laten boeten.

Frisse wind door First person shooters

Tussen al die bekende shooters waarin je moet plunderen en zoeken, gaat Back 4 Blood eigenlijk flink terug naar de basis. Je moet zien te overleven in een wereld vol zombies en monsters… en dat is nog knap lastig. Daarbij moet je niet bouwen en knutselen, materialen verzamelen en verkopen, maar vind je wapens en kogels, deel je ze uit aan je teamleden en zorg je dat iedereen in leven blijft. Dat klinkt een stuk eenvoudiger, maar vergis je niet. De zombies zullen je het vuur aan de schenen leggen! Back 4 Blood heeft dan ook een steile moeilijkheidscurve. Om het een beetje luchtig te houden, zijn de personages voorzien van een luguber gevoel voor humor. Ze blijven maar sarcastische opmerkingen maken.

Wapens te over

Door de werelden heen vind je de nodige wapens die je kunt gebruiken om de zombies te lijf te gaan. Die variëren van een M249 lichte machinegeweer tot een glock, maar ook knuppels en machetes kunnen gebruikt worden om al dat ondode monstertuig een kopje kleiner te maken. Maar je krachtigste wapens zijn misschien wel de kaarten die je krijgt na iedere ronde. Voor je met de nieuwe missie begint, kun je verschillende kaarten kiezen die de statistieken en vaardigheden van een Cleaner aanpassen. Je begint natuurlijk met een is een startdeck, en je vindt er meer zodra je op onderzoek uitgaat in de verschillende omgevingen. Met die kaarten zorg je bijvoorbeeld dat iemand sneller wordt, items sneller gebruikt of meer schade doet met wapens na het wisselen. Houdt die kaarten dus goed in de gaten. Het zijn niet zomaar bonussen, vaak moet je ze eerst even triggeren voor een optimaal effect. Om je enthousiasme (en kracht) wat te temperen, speelt het spel ook Corrupted kaarten, die een extra moeilijkheid toevoegen in de vorm van enorme monsters of andere challenges.

Update 9 november 2021: Extra content voor Back 4 Blood

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben bekendgemaakt dat er nieuwe content komt voor  Back 4 Blood, met diverse gratis updates en de jaarpas voor deze first-person co-op zombieshooter. De gratis updates bevatten een solo offline modus met campagnevoortgang, een nieuw moeilijkheidsniveau, een nieuwe co-opmodus, geheel nieuwe kaarten en een nieuw kaarttype, een kerstevenement en nog veel meer.
 
HIerbij ligt de nadruk op de eerste uitbreiding van de Back 4 Blood-jaarpas, de zogeheten Tunnels of Terror, die volgend jaar beschikbaar is. Tunnels of Terror bevat nieuwe verhaalcontent, nieuwe speelbare Cleaners en Ridden, een nieuw type activiteit, nieuwe wapens en kaarten en exclusieve skins. Meer informatie verschijnt later. De jaarpas bevat Tunnels of Terror plus twee extra uitbreidingen, en is nu apart beschikbaar of als onderdeel van de Back 4 Blood Deluxe Edition (alleen digitaal) en de Back 4 Blood Ultimate Edition.

Hieronder volgt een samenvatting van aankomende gratis updates:

 • Solo offline modus met campagnevoortgang
 • Nieuwe Supply Lines
 • Ridden-oefenzone
 • Kerstevenement
 • Nieuwe moeilijkheidsgraad
 • Nieuwe co-opmodus
 • Nieuw kaarttype
 • Nieuwe speler- en corruptiekaarten
 • Mêlee-updates
 • Verbeteringen van de levenskwaliteit
 • Bugfixes

Update 29 augustus 2022: Expansion 2: Children of the Worm

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben vandaag de lanceringstrailer onthuld voor Back 4 Blood – Expansion 2: Children of the Worm, de aankomende, uitgebreide downloadbare spelcontent (DLC) voor de first person co-op zombieshooter. De video toont geheel nieuwe verhaalcampagne-elementen waarin de spelers terechtkomen in een episch duel met een nieuwe tegenstander, bekend als The Cultists: een groep ontspoorde mensen die vechten voor de opkomst van de Ridden. Om te helpen in de strijd tegen de wrede vijandelijke bedreiging introduceert deze uitbreiding een nieuwe speelbare Cleaner, ‘profeet’ Dan: een geweerdragende, zelfbenoemde predikant van het einde der tijden, met helende vaardigheden die de teams de nodige vechtkans bieden. De nieuwe DLC bevat bovendien acht exclusieve personageskins en 12 exclusieve wapenskins, naast nieuwe wapens, accessoires en kaarten.

Children of the Worm verschijnt op 30 augustus als onderdeel van de Back 4 Blood Annual PassBack 4 Blood: Deluxe Edition en Back 4 Blood: Ultimate Edition, maar is ook los verkrijgbaar.


Ga direct naar Back 4 Blood op BOL.com.

Recensie over Back 4 Blood

Back 4 Blood is een verrassende coop zombieshooter. Het heeft spannende maps vol monsters en zombies, een slim kaartensysteem om je personages en team te upgraden en zorgt door de enorme hordes monsters waar je doorheen moet ruisen voor een echte adrenalinekick. De humor en bloedspatten, ontploffende monsters en sluimerende gevaren wisselen elkaar in rap tempo af, terwijl jij moet opletten dat je het vuur niet opent op je teamgenoten. Dat kunnen echte spelers zijn (daar is het spel voor ontworpen) maar je kunt ze ook computergestuurd achter je heen laten sukkelen. Back 4 Blood marcheert zelfverzekerd op het ritme van zijn deuntje in plaats van levenloos naar de achtergrond de schuifelen.

Score: 8


Info

Back 4 Blood
Uitgever: WB Games
Getest op: XBOX One
Genre: fps
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.