logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Baby aliens hebben de juf! Pamela Butchart

Na de vakantie zit iedereen weer in een klas bij een nieuwe juf of meester. En die zijn soms heel normaal, soms super saai… en soms bezeten door aliens. Tenminste, dat is wel het geval in de klas van Izzy. Baby aliens hebben de juf! Samen met haar vrienden Jodie, Zach en Maisie gaat ze op onderzoek uit. Hoe komen ze er achter of haar juf echt in de ban is van aliens? En wat zouden die aliens met alle kinderen in de klas gaan doen?

Speurtocht

De vier vrienden uit groep zes gaan op onderzoek uit in de klas en op school. Daar moeten ze soms dingen voor doen die niet helemaal mogen, maar telkens vinden ze weer een logische reden waarom het eigenlijk gewoon mag. Deze kinderlijke inventiviteit maakt het verhaal dan weer een stuk geloofwaardiger. Hoewel het spannend blijft of baby aliens de juf echt hebben zal een mysterie blijven tot de laatste pagina, maar geloof me: de bewijzen liegen er niet om!

Schoolproblemen

Dat is echter niet alles: de hele school lijkt deel uit te maken van de alien invasie. De dames van de administratie gedragen zich heel raar, de directeur doet soms vreemde dingen en de altijd zo strenge juf Jane is ineens veel vrolijker. Ze kijken film, krijgen snoepjes en het schoolschema wordt compleet overboord gegooid… als dat niet genoeg reden is om je zorgen te maken, weet ik het ook niet meer.

Ga direct naar Baby aliens hebben de juf op BOL.com.


Recensie over Baby aliens hebben de juf!

Een spannend boek, waarbij bij het maken van dit boek geen echte juffen door aliens werden lastiggevallen. Een grote geruststelling, maar heel erg eng of spannend wordt het gelukkig niet. Dat komt ook door de vrolijke alien-figuurtjes die je op iedere pagina getekend ziet. De tekst is vlot geschreven, hoewel het hier en daar wat rare sprongen maakt in de onderwerpen. De vetgedrukte woorden in hoofdletters hadden van mij achterwege gelaten mogen worden. Ze voegen lang niet altijd iets toe – het is een trend die wel verdwijnen mag. Het is een leuk en grappig boek met grote witruimte tussen de regels. Daardoor leest het makkelijk weg en is het zeker geschikt voor beginnend lezers of kinderen die niet graag lezen.

Score: 8


Informatie

Baby aliens hebben de juf,
Illustrator: Thomas Flintham
Uitgever: Uitgeverij Holland, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025114435. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.