logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Axanova verzacht pijnlijke spieren en gewrichten na het sporten


Tijdens de slimme lockdown van dit jaar hebben veel mensen het sporten flink laten versloffen… ja, ook ik ben in het begin vol overgave met gewichten in de weer geweest, heb heel wat rondjes gerend en lekker in de tuin bezig geweest, maar na de eerste hittegolf waren al die goede gewoontes verdwenen als sneeuw voor de zon. Het sporten was snel ingewisseld voor een tuinstoel en een goed boek (nou ja… en soms een minder goed boek). En dus is het weer een koude start voor de spierenmotor! Dat zal de nodige spierpijn opleveren, nu ik weer begin met sporten in de sportschool en thuis. En let wel: sporten doe je met mate. Té is nooit goed! Maar ondanks die voorzichtigheid is het lastig peilen hoe je er nu voorstaat, na al die maanden. Een verkeerde inschatting is zo gemaakt, met spierpijn als resultaat. Gelukkig is er Axanova waar ik op kan vertrouwen om die pijn snel weg te nemen.

Axanova active

Er zijn drie varianten van Axanova: Hot, Cool en Active. Hot zorgt voor soepele spieren en een beter spierherstel. Het verwarmt de spieren en zorgt voor een goede doorbloeding. Daardoor geeft het ook direct verlichting, ook bij een verkeerde beweging of overbelasting. Axanova Cool is juist een verzachtend middel, dat koelt na acute klachten of chronische problemen. Het kalmeert de spieren en neemt de pijn wat weg. De Axanova Active Gel of Active Fluid is het beste van deze twee werelden. De gel voelt eerst verfrissend koel aan en wordt geleidelijk warm, voor een goede doorbloeding. Het koelt dus eerst de pijnlijke plek en zorgt daarna voor een weldadig warm gevoel. De Active Fluid is een wat mildere variant, die je ook goed moet inmasseren. Hij is wat meer geschikt voor direct effect en gebruik tijdens en na het sporten. Of gebruik hem al voor het sporten, zodat je met soepelere spieren begint aan je training. De vloeistof is eenvoudig aan te brengen en ruikt lekker fris.

Over Axanova

Dit Zwitserse merk biedt een complete range producten van topkwaliteit, die het herstel van spieren en gewrichten bevorderen en deze bovendien heerlijk soepel houden. Axanova is ideaal voor sporters en voor iedereen die zich wel eens intensief inspant of zelfs overbelast. Axanova werkt ontspannend en bevordert het spierherstel. Axanova bevat een hoge dosering natuurlijke werkzame stoffen en hoogwaardige etherische oliën als menthol en eucalyptus maar ook arnica, wintergroen of wat te denken van Siberische sparrennaaldolie en sinaasappel.

De unieke en geavanceerde Axanova formules zorgen voor een snelle en langdurige werking en zijn in gels, fluids, sprays en patches. Liever een speciale spierontspannende massage olie? Dan kan! Deze draagt Axanova is verkrijgbaar bij diverse zelfstandige drogisterijen en webwinkels.

Zo voorkom je spierpijn met Axanova

  • Spierpijn ontstaat na een beweging of na bewegingen die je niet vaak maakt. Denk aan een eerste keer trainen. Bouw daarom geleidelijk op en forceer niet. Toch spierpijn? Gebruik Axanova Power gel en je voelt je snel beter.
  • Een stedentrip is vaak superleuk. Wel (soms te) veel beweging met kans op flinke spierpijn. Gebruik Axanova Active Gel voordat je de stad in gaat en je hebt veel minder last.
  • Axanova spieroliën zorgen naast verlichting van spierpijn en soepelere spieren en gewrichten ook voor een soepele en elastische huid.

Recensie over Axanova Active Fluid

De Axanova Active Fluid is dan misschien wel een van de mildere producten in de Active-reeks, dat wil niet zeggen dat het niet werkt! Voor directe klachten bij het sporten of bij intensieve beweging voldoet deze vloeistof perfect. Het voordeel is dat je hem heel gericht kunt aanbrengen en inmasseren, waarna het zijn verkoelende en verwarmende effect heeft. Dankzij de betere doorbloeding heb je minder last na het sporten of kun je spierpijn makkelijk en eenvoudig verhelpen.

Score: 8


Informatie

Axanova Active Fluid, Axanova
Meer weten?
Prijs: 11.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.