logo-liggend-wit-donkerblauw

Slijp je zwaarden met deze avontuurlijke strips

Klaar om op avontuur te gaan? Deze stoere strips zijn voor een wat ouder publiek en nemen je mee naar bijzondere werelden vol gevaar. Maak kennis met Vesper en beleef de avonturen van Raven!


Vesper 1: De Amazone

Vesper 1: De Amazone

In een fantasierijke wereld vol vreemde schepsels en verboden magie leer je Vesper kennen, een stoere vechtersdame die de macht van de oude etherische magie beheerst… en deels Chimeara is. Met haar rode lokken laat ze mannen het hoofd op tilt slaan, maar als je haar in een strijd tegenkomt, kun je maar beter omkeren. In dit eerste deel, De Amazone, leer je Vesper kennen als een felle tante, maar ook eentje die een zwak heeft voor haar lief, troonopvolger Crimson Nyx. Samen dromen ze van een wereld waar iedereen kan zijn wie hij is, maar helaas worden ze in de val gelokt door de Ekklesia, een religieuze orde die in hen de manifestatie van duistere krachten ziet die moeten worden uitgeroeid….

Dit eerste spannende deel van Vesper: De Amazone neemt je mee naar een fantasierijke wereld vol monsters, magische wezens en vooral met heel veel complotten! Gelukkig zit er een praatzieke raadsheer in het verhaal die met zijn te brede glimlach alle zetten voorziet van commentaar. Zo krijg je op een best praktische manier de achtergrondverhalen mee, naarmate het verhaal vordert. De comic is vlot van verhaal en gedetailleerd getekend, met heel wat bloedvergieten tussendoor. De personages hebben expressieve gezichtsuitdrukkingen, zonder de cartoonesk te worden.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Dargaud, 56 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789085586425. Prijs: 19.95 euro.

Ga direct naar Vesper 1: De Amazone op BOL.com.

Raven 2: Helse contreien

Raven 2: Helse contreien

Raven is een eigenzinnige piraat die zijn eigen gang gaat. Hoewel hij sterk en dapper is, zet hij zijn eigenbelang voorop. Tenminste, zo doet hij het voorkomen. In dit tweede deel blijkt namelijk dat Raven best een klein hartje heeft! Zijn houding maakt hem niet populair op het pirateneiland Tortuga. Het feit dat door zijn toedoen het schip en de complete bemanning van kapitein Black Vane ten onder is gegaan, doet zijn reputatie weinig goeds. Tot overmaat van ramp jaagt hij ook Lady Darksee tegen zich in het harnas jaagt.

Darksee krijgt van de gouverneur de opdracht om de mythische schat van Chichen Itza te zoeken op Devil’s mound in ruil voor de helft van de schat en een generaal pardon. Raven bespioneert hen maar wordt betrapt en gaat alleen op zoek naar de schat. Devil’s Mound is echter een onherbergzaam eiland, het wordt beheerst door een actieve vulkaan en er leeft nog een wilde stam van koppensnellers. Er is ook een Frans fort gevestigd dat daar door schipbreukelingen is gemaakt, waar Raven weer een zwak voor heeft. De Franse adel probeert op hun beurt het eiland te verlaten en roept daarbij de hulp van piraten in. Of dat nu zo’n goed idee was… Ondertussen gaan Raven en Darksee samen met een ploeg criminelen op pad om de geheimzinnige schat op de sporen en moeten daarvoor naar het hart van de vulkaan, vergeven van gevaren.

Raven is een klassiek piratenverhaal, vol verraad, schatten en rum. Het is een redelijk voorspelbaar verhaal, dat vooral door de tekenstijl en de gedetailleerde prenten indruk maakt. Een mistige jungle, een onrustige vulkaan en wilde kannibalen sieren de pagina’s. Niet alle dialogen zijn even scherp en logisch, soms komen ze letterlijk uit het niets vallen. Het tempo is dan soms ook iets té hoog, waardoor je tijdens het lezen onlogische sprongen moet maken.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Dargaud, 56 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789085586241 . Prijs: 16.95 euro.

Ga direct naar Raven 2: Helse contreien op BOL.com.

De avonturen van Roodbaard

De avonturen van Roodbaard

Natuurlijk ken je de verhalen van Roodbaard wel. Is het niet de nieuwe, frisse stripreeks, dan zijn het wel de oude verhalen! En dat is precies die laatste die in De Avonturen van Roodbaard weer eens boven water worden gehaald. In dit boek lees je namelijk de oude, bekende avonturen van Roodbaard, in een retro jasje. Het is ook eigenlijk nauwelijks een strip te noemen, maar eerder en graphic novel, een prentenboek zo je wilt. Het verhaal in geschreven woord voert hier de boventoon, waarbij paginagrote illustraties tonen wat er in de avonturen gebeurt.

Leuk is dat deze ‘verhalen’ gebaseerd zijn op de briefwisseling tussen Roodbaard en zijn adoptiezoon, Erik. Erik is inmiddels 50 jaar oud en leeft een rustig leven in Bretagne. Vanuit dat rustige leventje wordt hij gestoord door een monnik, die hem een brief van Roodbaard overhandigt. Vanaf dat moment beginnen de twee een uitwisseling van verhalen en halen ze herinneringen op uit een lang vervlogen verleden. Zo ontdekt Erik langzaam maar zeker wat er met zijn ouders is gebeurd en hoe zij om het leven kwamen. Spannend, ontroerend en een open verhaal, waarbij Roodbaard probeert vergiffenis te vragen voor zijn verleden.

De brieven zijn geschreven zoals twee mannen in die tijd met elkaar zouden schrijven. Niet met de oud-Nederlandse woorden, maar wel met een beschaafd en beleefd taalgebruik. De illustraties zijn wat ouderwets, met een retro vibe die fans van de originele serie zeker zullen waarderen. Het origineel van deze strip stamt uit 1998, nu is hij voor het eerst in het Nederlands vertaald.

Score: 6

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789462108172. Prijs: 19.95 euro.

Ga direct naar De avonturen van Roodbaard op BOL.com.

De Rode Ridder 272: De heksenjager

De Rode Ridder 272: De heksenjager

Als je aan Roodbaard denkt en diens felle achtergrond, dan mag het stoere ridderleven van de Rode Ridder natuurlijk niet ontbreken. In zijn 272e (!) avontuur maakt hij weer een spannend verhaal mee, waarin hij te maken krijgt met een heksenjager, die het voorzien heeft op macht en rijkdom. Zoekend naar een nieuw slachtoffer, kiest hij in een dorp een knap meisje uit om haar te beschuldigen van hekserij. Zo wordt het jonge meisje Uda achter slot en grendel gezet. Onze held komt in actie en laat zich ook gevangen nemen, om op die manier het recht te doen zegevieren. Dan komt er echter hulp uit onverwachte hoek, wanneer de roodharige heks Allis opdaagt om korte metten te maken met deze heksenjager, met wie ze nog een flinke appel te schillen heeft!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Standaard uitgeverij, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789002271595. Prijs: 6.99 euro.

Ga direct naar De Rode Ridder 272: De heksenjager op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.