logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Avontuurlijke stripboeken

Zin in een spannend avontuur, met de nodige diepgang en intriges? Dan zijn dit een paar series waar je absoluut van zult genieten.


XIII 27: Geheugen opgeladen

Auteur: XIII 27: Geheugen opgeladen

XIII is een spannende en intrigerende comicserie over een soort Jason Borne, wiens geheugen telkens gewist en hergeprogrammeerd kan worden. Het is een doorlopende reeks, die je het best ook als reeks kunt lezen. Want hoewel iedere uitgave een redelijk afgesloten hoofdstuk vormt, leeft het wel voort op eerdere gebeurtenissen. Personages uit eerdere delen komen terug, intriges ontvouwen en politieke spelletjes worden gespeeld. Daar tussenin vind je Jason MacLane, als een superspion die zich telkens weer in een lastige situatie weet te werken. De stripreeks is heel realistisch vormgegeven met het nodige geweld.

Score: 7

Ga direct naar XIII 27: Geheugen opgeladen op BOL.com.

Nottingham 1 – Het losgeld voor de koning

Auteur: Nottingham 1 - Het losgeld voor de koning

Nottingham werpt een frisse blik op de legende van Robin Hood. Je leest het verhaal van de rosse Lady Marian, die samen met een heks memoreert over de terugkeer van prins Jan zonder Land, die de kwaadaardige koning Richard van de troon wil stoten. Daarvoor heeft hij echter flink wat geld nodig (wie geld heeft, heeft de aandacht van de invloedrijke mensen) en besluit hij om de geldstroom van Richard een hak te zetten door transporten die naar hem op weg zijn, te beroven. In dit eerste deel krijg je de kennismaking met de stoere Marian, de heks die een belangrijke rol gaat spelen, de vastberadenheid van Jan en de machtsspelletjes die gespeeld gaan worden. Het belooft een stoere reeks te gaan worden, waar je zeker alle aandacht bij nodig hebt. Er wordt immers heel wat bekonkeld en verhandeld, afgesproken en verraden. Hoewel er vooralsnog wat subtiele verwijzingen zijn naar Robin Hood, is daar nog niets concreets over gezegd. We kijken echter reikhalzend uit naar het vervolg!

Score: 8

Ga direct naar Nottingham 1 – Het losgeld voor de koning op BOL.com.

Mademoiselle J, 1938 – Ik zal nooit trouwen

Auteur: Mademoiselle J, 1938 - Ik zal nooit trouwen

De stoere Mademoiselle J, die haar tijd ver vooruit is, besluit in dit boek haar carrière als journaliste echt serieus te nemen en een baan te zoeken waar ze haar ei in kwijt kan. Dat vind ze bij een linkse krant. Vanuit die hoedanigheid kijkt ze argwanend naar de toenemende aanwezigheid van de Russen en de hebberigheid van de Duitsers, die op dat moment nog de onschuld zelve spelen. Als haar vader door zijn compagnon gevraagd wordt om een deel van de aandelen te verkopen aan de Duitsers, is mme Jeanette daar fel op tegen. Met haar camera ontdekt ze steeds meer feiten die er op lijken te duiden dat de oorlog voorhanden is. Maar kan ze die voorkomen? In de tussentijd wordt ze het hof gemaakt door een knappe coureur, die te mooi lijkt om waar te zijn. Romantiek, beslommeringen en de sluimerende opkomst van een oorlog: het is een spannend verhaal dat je prima los kunt lezen, maar het beste in de reeks kunt zien. Begin dus met 1929, waarnaar regelmatig wordt verwezen in het boek. De strip zelf is schitterend vormgegeven, met uitgesproken karakterkoppen en bijna karikaturale personages. De karakters van de personages zijn overigens best realistisch vormgegeven, waardoor het verhaal een geloofwaardig en zeker spannend randje krijgt.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Ga direct naar Mademoiselle J, 1938 – Ik zal nooit trouwen op BOL.com.

De Rode Ridder 269 – Kilyon

Auteur: De Rode Ridder 269 - Kilyon

De Rode Ridder maakt inmiddels al heel wat avonturen mee. De strips zijn soms heel uitgebreid, soms een heel afgebakend verhaal. Wel moet je de reeks nageven dat ze het verleden goed in de gaten houden – gebeurtenissen uit eerdere comics hebben hun nasleep in latere uitgaves. Dit is een heel kort en bondig verhaal. Er is een magisch en duister boek, dat vanuit een klooster naar Merlijn vervoerd moet worden. Merlijn krijgt daartoe de opdracht en stuurt de Rode Ridder en Allis op pad om het boek op te halen. Al snel merkt de ridder dat hij achtervolgd wordt. Door twee personen nog wel. De ene is Kilyon, een naam die je misschien kent uit een eerder deel (de twee hebben een bewogen geschiedenis), anderszins door Mordred, die uit de dood herrezen is.
Kilyon is een behoorlijk rechtdoorzee avontuur. Een passage, die in een dikker boek het melden niet waard zou zijn. Merlijn heeft zo zijn besluiten te maken, waarbij zijn toekomstige erfgename Allis een vreemde plek in aan het nemen is. Iedereen lijkt haar te wantrouwen, uitgezonderd De Rode Ridder…

Score: 6

Ga direct naar De Rode Ridder 269 – Kilyon op BOL.com.

Dood en Opgegraven 2: De lijken willen niet wijken

Auteur: Dood en Opgegraven 2: De lijken willen niet wijken

in het eerste deel van Dood en Opgegraven kwam tienerjongen Yan om het leven door een misverstand en een brute crimineel. Na een jaar stond hij weer op, groen en half in leven. Een zombie, inderdaad! In dit tweede deel probeert hij te achterhalen wie hem heeft vermoord – en zijn verschrikkelijke lichaamsgeur van zich af te schudden. Toch kan hij zich regelmatig op straat bewegen, aangezien er genoeg kostuumfeestjes zijn waar mensen als zombie verkleed gaan. Zo komt hij op een gegeven moment oog in oog te staan met zijn moordenaar… maar hoe zal Yan daar mee omgaan? En hoe houdt hij zich zo lang mogelijk schuil… moet hij bovendien zijn familie onder ogen komen, nu hij weer in het land der levenden is? En hoe zullen ze daar op reageren? Genoeg vragen en uitdagingen om aan de slag te gaan in dit boek, dat misschien iets té veel verhaallijnen kent.

Score: 7

Ga direct naar Dood en Opgegraven 2: De lijken willen niet wijken op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.