logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Avontuurlijke stripboeken voor volwassenen

Dat stripboeken alleen voor kinderen zijn, is een groot vooroordeel. De grafische aspecten van comics zorgt voor een unieke beleving, die juist ook voor volwassenen een nieuwe dimensie aan het lezen brengt. Sommige elementen laten zich beter tonen dan omschrijven. Zo weten de bedenkers precies dat een wereld of personage overkomt zoals zij dat voor ogen hadden. Onlangs verschenen er drie comics voor volwassenen die je zult verslinden!


Recensie over De Drager 1: Nimf

De Drager is de naam van een mysterieuze man, die door de vervallen wereld uit de toekomst struint. De wereld is door een mysterieuze bacterie in verval geraakt. Letterlijk. Een bacterie heeft al het ijzer in de wereld tot pulp omgevormd, waardoor niets meer is wat het was. Zelfs het ijzer in het menselijk lichaam is aangetast. Dat heeft gezorgd voor vreemde vervormingen en mutaties. Sommigen daarvan zijn ongemakkelijk en ongezond, anderen geven bijzondere krachten en gaven. De een maakt daar flink misbruik van, zeker in een wereld waar het recht van de sterkste domineert. De Drager is een pakketbezorger. Tegen een prijs (het slikken van een mysterieus ei) zorgt hij dat je pakketje veilig bezorgd wordt. Hij is beroemd en berucht, vooral ook vanwege zijn overlevingsdrang… en de mogelijkheid om gaven van anderen te absorberen. In dit eerste deel maak je kennis met deze wereld vol hypergelovigen, kannibalen, gemuteerden en mensen die simpelweg proberen te overleven. Vruchtbare mensen zijn het kostbaarste bezit, zo blijkt, voortplanting is niet zo logisch als je zou denken. Maar hoe zit het met De Drager en de mysterieuze eitjes die hij mensen laat slikken? Dat geheim sluipt door naar volgende delen!

Score: 8


Ga direct naar De drager 1 – nimf op BOL.com.


Recensie over Black Squaw 1: Nighthawk

Black Squaw neemt je mee naar de vorige eeuw, waar de opkomst van vliegeniers een feit is en mensen zowel verwonderd kijken naar de vliegtuigen als ook verafschuwd zijn door deze ‘herriemachines’. Het is ook een wereld waarin racisme in Amerika nog altijd hoogtij viert. Apartheid is aan de orde van de dag, maar ook hebben vrouwen veel minder echten en mogelijkheden om zichzelf te ontplooien dan mannen. Wat doe je dan als stoere donkere vrouw? Juist… dan wordt je piloot! Bessie is bovendien halfbloed, er loopt ook indianenbloed door haar aderen. Dat maakt haar een bijzondere verschijning. In dit eerste deel maak je vooral kennis met haar doorzettingsvermogen, haar passie voor paarden en haar aanvaring met de Ku Klux Klan, wanneer ze tijdens een van haar vliegtochten wordt lastiggevallen door één van hun leden. De strip toont een bizar beeld van de Amerikaanse samenleving uit de vorige eeuw, met (te veel) Amerikaanse termen om de sfeer te zetten. Die moeten stuk voor stuk vertaald worden in de ondertiteling, wat behoorlijk afleidt van het lezen. De tekenstijl is aangenaam en energiek, het is een eigenzinnige comic die je met gemak feministisch kan noemen. Op het moment dat het verhaal op gang komt, breekt de cliffhanger aan. Het smaakt naar meer, maar ik had meer verhaal willen zien in dit eerste deel.

Score: 7


Ga direct naar Black Squaw 1: Nighthawk op BOL.com.


Recensie over Raven

CooleSuggesties topper

Het eerste deel van Raven neemt je mee naar een fantasierijke geschiedenis van de piraterij en de scheepvaart. Raven is een gewiekste piraat, die altijd uit is op avonturen en nieuwe schatten. Dankzij zijn vastberadenheid is hij een geduchte tegenstander. Aan de andere kant denkt hij ook te gemakkelijk over … nou ja … iedere situatie, waardoor hij meer dan eens in de problemen komt en vaak zorgt voor ongeluk. De Raaf staat garant voor ongeluk – en dat bezorgt hem niet bepaald een goede naam in Tortuga, het Piratenheiligdom. Wanneer hij weer eens voor de nodige problemen zorgt en als enige terugkomt van een missie, wordt hem dat niet in dank afgenomen. Bij toeval ontdekt hij een plan van de genadeloze Lady Darksee om de verloren gewaande Inca-schat van Chichen Itza terug te vinden. Met zo’n buit ben je binnen, weet Raven… maar is hij opgewassen tegen deze ervaren en gewiekste pirate? De felle strijden en het bijzondere verhaal boeit meteen. De tekenstijl spreekt me erg aan, het verhaal wordt goed neergezet met de nodige zijsprongen en achtergrondinformatie.

Score: 9


Ga direct naar Raven op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.