logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Avontuurlijke roadmovie Kiddo ook in Nederland te zien

Kiddo is het energieke en eigenzinnige speelfilmdebuut van Zara Dwinger dat met succes op de Berlinale 2023 in wereldpremière ging. Deze avontuurlijke roadmovie – geschikt voor jong en oud – volgt een bijzonder moeder & dochter duo op hun tocht vol grappige, verrassende en ongewone situaties. Met een knipoog naar het lovers-on-the-run genre biedt de film een fris perspectief op het leven van een imperfecte ouder en het beschermen van je eigen grenzen als kind. De hoofdrollen worden vertolkt door Rosa van Leeuwen en Frieda Barnhard. Kiddo is vanaf 5 juli te zien in de Nederlandse bioscopen via Gusto Entertainment. Kiddo is ook geselecteerd voor het aankomende filmfestival van Cannes (Cannes Écrans Junior) en de film is aangekocht voor distributie in België, Frankrijk en China.

Het verhaal van de film Kiddo

De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang afwezige moeder Karina onverwachts opduikt en haar meeneemt op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen – helemaal naar haar oma in Polen. Lu komt er al snel achter dat het alles of niets is met Karina en wordt meegesleept in een Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit haalt ze in en dwingt hen te kiezen hoever ze willen gaan om voor altijd bij elkaar te blijven.

Bekijk de trailer van Kiddo

Cast

  • Rosa van Leeuwen (Mijn vader is een vliegtuig, De verschrikkelijke jaren ’80)
  • Frieda Barnhard (Dag & Nacht, Vliegende Hollanders)

Over de makers

Regisseur Zara Dwinger (Het Meisje dat Vervloekt Was, Yulia & Juliet, Sirene) schreef samen met Nena van Driel (bekend van o.a. Magma, Ma mère et moi en de serie Mees Kees) het scenario. Zara en Nena waren beiden geboeid door onconventionele, excentrieke ouders en brengen met Kiddo een avontuurlijk speelfilmdebuut vanuit een vrouwelijk perspectief.

Kiddo is geproduceerd door het in 2019 door Layla Meijman en Maarten van der Ven opgerichte boutique productiehuis Studio Ruba. Vorig jaar kwam hun eerste speelfilm Femi (regiedebuut: Dwight Fagbamila) uit in de bioscoop.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.