logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Avontuurlijke activiteiten in Gent


Heb jij een weekendje Gent op de planning staan? Gent is een Belgische stad vol met cultuur en geschiedenis. Voor iedere doelgroep is er wel wat te doen. Als je wel houdt van wat adrenaline, is Gent een perfecte stad om te bezoeken. Van unieke ervaringen tot avontuurlijke activiteiten, in deze stad is van alles te beleven. Ben jij klaar om je grenzen te verleggen en de stad op een andere manier te leren kennen? In deze blog delen wij de leukste avontuurlijke activiteiten die je gedaan móét hebben als je in Gent bent.

Mountainbiken

In Gent zijn er veel mountainbikeroutes die je zullen leiden door prachtige gebieden die vlak bij het centrum van de stad liggen. Zo is er het Bourgoyen-Ossemeersen, een natuurreservaat waar verschillende mountainbikeroutes zijn uitgestippeld. Of je een ervaren mountainbiker bent, of dit je eerste keer is, voor iedereen is er een geschikte route. Je kunt dan ook een mountainbike huren waar je een dag op gaat rondcrossen.

Kajakken door de binnenstad

Het is voor de hand liggend om de stad te voet te verkennen, dus wat dacht je ervan om het vanuit een ander perspectief te bekijken? Door Gent loopt namelijk een rivier die een prachtig uitzicht op de stad biedt. Daarom zijn er ook genoeg gelegenheden om de stad juist varend te verkennen. Kajakken is bijvoorbeeld een perfecte activiteit om in Gent te doen. Je kunt makkelijk een kajak huren, en vervolgens op je eigen tempo de stad verkennen. Er zijn  verschillende routes die je met de kajak kunt volgen. Vooral op een warme zomerdag tijdens je weekendje Gent is het heerlijk om over het kabbelende water te drijven en te genieten van de mooie architectuur die de stad te bieden heeft. Je zult onderweg verschillende bezienswaardigheden tegenkomen, die je te voet niet had gevonden.

Avontuurlijk puzzelplezier

In de Belgische stad zijn ook erg veel spannende spellen te spelen. Denk hierbij aan diverse escape rooms. Als je met een grotere groep naar Gent gaat, is dit een leuke activiteit om te doen. Het is een spannende activiteit waar veel teamwork en slim nadenken bij komt kijken. Doordat er zoveel verschillende escape rooms te vinden zijn in de stad, is er ook één te vinden voor elke doelgroep in elke moeilijkheidsgraad. Bij zo’n escape room is het erg belangrijk om goed te communiceren en in oplossingen te denken. Bovendien zijn de onderwerpen vaak ook erg spannend. Denk hierbij aan een moordmysterie of een historisch raadsel. Het is dus geen geschikte activiteit als je liever gaat voor een ontspannen weekendje weg. Als je wel houdt van een uitdaging, is dit dus zeker iets wat je gedaan moet hebben tijdens je citytrip naar Gent.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.