logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Avengers: Endgame


De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet in The Avengers: Infinity War, roeiden de helft van al het leven op aarde uit, waaronder ook een flink deel van de Avengers helden. Daardoor kwam het hele platform – sterker nog… de hele wereld – in een wankel evenwicht te staan. Je stapt na een korte inleiding vijf jaar na de Vervaging in het verhaal in. De overgebleven Avengers zitten in zak en as: Iron Man heeft zich teruggetrokken op het platteland met vrouw en dochtertje, Thor is een dikke alcoholist geworden en ook Black Widow is niet meer wie ze ooit was. Iedereen is teneergeslagen. Tot er opeens AntMan verschijnt. Hij was net voor de Vervaging microscopisch klein geworden en heeft zich in het quantumrijk verborgen weten te houden. Onbedoeld en onbewust. Sterker nog: hij weet niet eens dat er vijf jaar voorbij is gegaan! Toch schept dit mogelijkheden. Want kunnen ze zijn techniek niet gebruiken voor het bouwen van een tijdmachine? Kunnen ze zo wraak nemen op Thanos en het gebeuren ongedaan maken? Endgame vormt het slotstuk van een 22-delige reeks Marvel films die zijn weerga niet kent!

Back to the future

En daarmee is ook de (soms ietwat verwarrende) toon van de film gezet: het is een race tegen de klok om terug naar het verleden te reizen om de Stenen te bemachtigen voor Thanos dat gaat lukken. Een flinke klus, kan ik je verzekeren, zeker omdat de helden niet allemaal meer in tiptop conditie zijn. Eigenlijk is de Hulk de enige die echt goed in vorm is. Bruce heeft namelijk flink lopen experimenteren in de afgelopen vijf jaar en heeft de spierbundel weten te combineren met het genie… met een bijzonder resultaat op zijn minst. In het verleden zien ze elkaar zo nu en dan voorbij komen, met bizarre en grappige situaties tot gevolg. Een welkome afwisseling tussen het brute strijdgewoel dat ook nog voorkomt.

Gevaarlijke tegenstander

Wat ze echter wel vergeten, is dat Thanos niet zo maar een tegenstander is. Hij heeft immers heel wat werelden vernietigd… waarom zouden deze superhelden hem wel kunnen tegenhouden? Thanos gebruikt immers ieder voordeel dat hij kan bemachtigen en is ook zonder de gevreesde Handschoen een geduchte vijand. Toch draait het in Avengers: Endgame allemaal op een hernieuwde strijd tegen deze paarse kolos, die de wereld wil vernietigen!

Ga direct naar Avengers: Endgame op BOL.com.


Recensie over The Avengers: Endgame

CooleSuggesties topper

Een episch slotstok van in totaal 22 films die zich in het Avengers-universum afspelen. Dat betekent een feest van herkenning, helden die terugkomen om zich te mengen in de strijd en oude bekenden die even binnenwippen om zich te bemoeien met de gang van zaken. De menselijke kant van onze helden wordt meer dan eens benadrukt: vriendschappen worden ontbonden, opnieuw aangegaan en fouten worden onder ogen gezien. Het tijdreizen is soms een tikje verwarrend maar levert wel een heel divers beeld op – een welkome afwisseling in de bijna 3 uur (!) durende film. De Endgame zelf duurt op zich niet heel erg lang, zeker vergeleken met de weg daar naartoe, maar is absoluut een spektakel van jewelste.

Score: 9


Informatie

Titel: Avengers: Endgame
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 180 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.