logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: animatieserie Avatar: The Last Airbender op blu-ray


Veel mensen kennen Avatar van één van de twee films. De ene groep denkt aan de blauwe mensen uit een alternatieve dimensie, die een paar jaar geleden hoge ogen scoorde in de bioscoop. De tweede film waar veel mensen huiverend aan terugdenken was The Last Airbender, die gebaseerd is op de animatieserie Avatar: The Last Airbender. Die mensen waren met de film van een koude kermis thuisgekomen. Voor hen is de kans nu daar om te zien waar die flopfilm op gebaseerd was. Want laten we wel zijn: het origineel is echt briljant!

Magische wereld

Water, Aarde, Vuur, Lucht. Vier volken, ieder met de gave om één van deze elementen te sturen. Toch wordt deze wereld verscheurd door oorlog, wanneer de Vuurnatie besluit wereldheerschappij te willen. Zij strijden structureel over de hele wereld om alle magiërs onder de duim te houden… en vooral om De Avatar, de grootste macht op aarde die alle vier de elementen beheerst, te verslaan. Ze dachten dat gedaan te hebben, want al honderd jaar is er geen teken van de avatar gehoord… tot de eerste aflevering van Avatar: The Last Airbender.

Jonge meester

Het avontuur begint wanneer Aang, de laatste luchtmeester én de verborgen gehouden Avatar, ontwaakt uit een ijsbol. Daar heeft hij honderd jaar verborgen in gezeten. The Last Airbender staat echter voor een grote uitdaging. Hij heeft geen leermeester meer om hem te begeleiden in zijn techniek en stam… hij heeft ook geen idee hoe hij verder moet. Hoe kan een twaalfjarige jongen de wereld nu redden? Gelukkig krijgt hij hulp van twee vrienden uit de Zuidelijke Waterstam, die ook bijna is uitgestorven. Daar krijgt hij gezelschap van de jonge watermeesteres Katara, de laatste watermeester van haar stam, en diens broer Sokka, die een groot vechter denkt te zijn. Tel daar de vliegende bizon Oppa en het vliegende maki-diertje Momo bij op, en je hebt een bont gezelschap dat de wereld overreist om hoop te zaaien, kennis te vergaren en avonturen te beleven!

Episch verhaal

Dit gegeven zorgt voor een episch avontuur dat zich niet zo makkelijk laat vangen in een korte recensie. Het verhaal is briljant uitgewerkt, met voor iedere stam een unieke geschiedenis en achtergrond. Ieder van de elementen heeft een compleet andere manier van leven, van felle Vuurmachten tot de rustige Watermeesters. Japanse en Chinese tradities vermengen zich met deze volken, zodat je een magische en exotische wereld voor je ogen krijgt. In de 9 blu-rays krijg je de drie seizoenen onder ogen, ieder zo’n 24 afleveringen lang. Bereid je voor op een episch avontuur vol spanning, avontuur, humor en vriendschap!

Ga direct naar Avatar: The Last Airbender op BOL.com.


Recensie over Avatar: The Last Airbender

CooleSuggesties topper

Dit is een serie die je gewoon gezien moet hebben. Deze unieke collectors edition is de eerste uitgave op blu-ray. Hij bevat de originele versie, maar ook de Nederlands gesproken variant. Een Nederlandse ondertiteling ontbreekt helaas, ik had graag de Engelse versie gekeken met de Nederlandse ondertiteling voor de jongens. In de special features op de blu-ray zie je hoe de volkeren bedacht en ontwikkeld zijn, hoe oude tradities in de serie nieuw leven ingeblazen krijgen en hoe de verschillende hoofdkarakters zijn ontwikkeld. Een geweldig kijkje achter de schermen. De binnenkant van de blu-ray doos is gedecoreerd met fantastische character art.

Score: 10


Informatie

Titel: Avatar: The Last Airbender
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 1462 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.