logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Autosleutel bijmaken in een handomdraai


Het overkomt iedere auto-eigenaar wel eens: een sleutel die niet meer bruikbaar is. Eigenlijk ook logisch. Je gebruikt ze regelmatig, waardoor er slijtage optreed. En ook als je de sleutels in je tas of broekzak steekt, zijn ze niet bepaalt beschermd tegen stoten of beschadigingen. Maar wat als je auto niet meer reageert op je sleutel? Je auto laten wegslepen naar de dealer om daar een sleutel te bestellen? Nee, dat kan makkelijker. Je kunt op locatie een sleutel bijmaken, Rotterdam of iedere andere stad in Nederland.

Op locatie

Het prettigst van de service van deze dienst is wel dat ze op locatie leveren. Aan de hand van het kenteken kunnen ze bepalen welk model en welk type auto je hebt – en in het geval van een autosleutel met chip (voor startonderbreking) kunnen ze met de transpondercode een nieuwe autosleutel maken. Het bijmaken, programmeren, inleren en slijpen van een complete sleutel duurt gemiddeld een half uur tot drie kwartier. Klaar terwijl je wacht dus, waarbij je meteen na het sleutel bijmaken Den Haag weer kunt verlaten – of in welke stad je ook bent. Dat bespaart je niet alleen veel tijd, maar ook het geld voor het wegslepen van je auto of het betalen van de parkeerkosten!

Reservesleutel

Het is dus altijd verstandig om een reservesleutel bij de hand te hebben of in ieder geval binnen bereik te houden. Ook daar kunnen ze je mee helpen. Gewoon, op locatie. Of ze nu voor een sleutel bijmaken Amsterdam of Groningen moeten bezoeken, dat maakt ze niet uit. Hun netwerk is zo groot, dat ze overal kunnen komen. Een reservesleutel laten bijmaken kan in veel situaties handig zijn, bijvoorbeeld als je merkt dat je sleutel hapert of niet altijd goed contact maakt, of wanneer het hoesje van je sleutel begint te scheuren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een tweedehands auto hebt gekocht, waarbij je maar één sleutel hebt gekregen. Of dat je een auto deelt met je buren, gezinsleden of ouders, dat kan natuurlijk ook. Het is dan wel zo prettig dat iedereen een sleutel heeft en er daarnaast een reservekopie aanwezig is.

Goedkoper alternatief

Natuurlijk kun je voor het maken van een extra sleutel altijd aanspraak maken op de autodealer van jouw auto. Zij zijn je met alle plezier van dienst – tot op zekere hoogte. Een service op locatie zullen ze bijvoorbeeld niet bieden. Ook is er vaak een wachttijd op het leveren van een sleutel, wat lang niet altijd wenselijk is. En natuurlijk let iedereen op de centen – en weet je dat de prijs bij een merk-eigen autodealer altijd een stuk hoger ligt dan bij een onafhankelijke leverancier!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.