logo-liggend-wit-donkerblauw

Automatiseren zonder computer: stempel erop!

In onze digitale wereld moet alles geautomatiseerd, sneller en efficiënter. Gewoon, omdat het kan, en omdat automatisering het leven wat makkelijker maakt. Als het werkt. Gelukkig zijn er ook nog heel veel mensen die houden van iets tastbaars en dingen op papier uitwerken. Ikzelf ben ook zo iemand. Want hoe geweldig een digitale to-dolijst ook is, hoe prettig een digitale administratie ook werkt … soms gaat er niets boven papier. Krabbeltje erop wanneer het is ontvangen of betaald, netjes in een map. Dat geeft zeker ook de nodige voldoening!

Analoog automatiseren

En toch ben je vaak dezelfde handelingen aan het uitvoeren. Zeker als je veel facturen ontvangt of verstuurt ben je telkens aan het schrijven: Ontvangen op:, Verstuurd op: en ga zo maar door. Dat kan toch sneller en leuker! Een stukje automatisering, maar dan op zijn ouderwets. Wat dacht je van een coole stempel? Bam! Geld ontvangen. Bam! Verstuurd op:. Of een stempel met een checklist. Het kan allemaal! Je hoeft namelijk niet per se te kiezen voor een stempel die kant en klaar is: je kunt ook zelf je eigen stempels ontwerpen. Dat maakt het wel zo persoonlijk en uniek.

Van adres tot takenlijst

Met stempels kun je eigenlijk alle kanten op. Het meest bekend is natuurlijk wel een adres-stempel, waarbij je met 1 klik je contactgegevens op een papiertje zet. Die stempels kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt voor een paar eenvoudige regels tekst gaan, maar ook je logo kan gebruikt worden om een stempel te vervaardigen. Let er dan wel op dat je bij stempels maar 1 kleur ter beschikking hebt – het kan dus zijn dat je wat moet aanpassen. Maar er is meer mogelijk. Want net sprak ik al over een soort takenlijstje. Wat dacht je van de stempel hier rechts: dat is toch een mooi voorbeeld van een soort checklist, maar dan op een coole manier vormgegeven?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.